« Televizija
objavljeno prije 3 godine
DISCOVERY

Paul Bettany - zvijezda igrane serije Manifesto

Serija je dio odabranih igranih scenarija koji će obogatiti program Discoveryja pod vodstvom Richa Rossa, predsjednika grupe za Discovery, Animal Planet i Science Channel

Paul Bettany u prvoj glavnoj ulozi u seriji
Paul Bettany u prvoj glavnoj ulozi u seriji (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

serija

,

Paul Bettany

,

Manifesto

Paul Bettany ("Gangster No. 1", "Kapetan Amerika: Građanski rat") prvi je službeno potvrđeni član glumačke postave dugo očekivane igrane serije Discovery Channela MANIFESTO, čije je prikazivanje predviđeno za iduću godinu.

Za produkciju su zaduženi Lionsgate i Tigger Street Productions, a serija će prikazati kako je FBI raskrinkao Teda Kaczynskija (Bettany), jednog od najozloglašenijih kriminalnih umova na svijetu, poznatog kao "Unabomber". Ovo je prva glavna uloga Paula Bettanyja na američkoj televiziji.

 Bettany je poznat po ulogama u filmovima "Gangster No. 1", "Legenda o vitezu", "Genijalni um", "Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta", "Dogville", "Wimbledon" i "Da Vincijev kod".  Prepoznatljiv je njegov glas koji je posudio J.A.R.V.I.S.-u u Marvelovim filmovima "Iron Man", "Iron Man 2", "Osvetnici", "Iron Man 3" i "Osvetnici 2: Vladavina Ultrona", gdje je također portretirao Visiona i zaradio brojne pohvale.

Kao Vision je nastupio i u filmu "Kapetan Amerika: Građanski rat". Bettany potpisuje scenarij, režiju i produkciju za film "Ljubav bez adrese" s Jennifer Connelly i Anthonyjem Mackiem u glavnim ulogama, koji je nominiran za najbolji prvijenac na filmskom festivalu Raindance u Londonu 2016. Trenutno snima igrani film "Journey's End" s Asaijem Butterfieldom, Samom Claflinom i Tobyjem Jonesom.

Producenti serije MANIFESTO su Kevin Spacey Dana Brunetti za Trigger Street, scenarij potpisuje Andrew Sodroski ("Holland, Michigan"). Izvršni producent je Emmyjem nagrađeni televizijski producent i redatelj Greg Yaitanes ("Quarry", "Banshee").

Serija je dio odabranih igranih scenarija koji će obogatiti program Discoveryja pod vodstvom Richa Rossa, predsjednika grupe za Discovery, Animal Planet i Science Channel. Ross je angažirao i producenta Johna Goldwyna, koji je ujedno bio izvršni producent miniserije "Harley i Davidsonovi", koja je rezultirala s više od 4,4 milijuna gledatelja za Discovery u rujnu 2016., te na taj način postala najgledanija miniserija kabelske televizije u zadnje 3 godine.

MANIFESTO otkriva kako je Jim "Fitz" Fitzgerald izazvao poznate načine prikupljanja podataka svojim novim radikalnim pristupom. Fitzgerald se bavio profiliranjem ljudi, ali njegov fokus na lingvistiku je postao od vitalnog značaja za rješavanje slučaja. On je bio uvjeren kako se ključ za otkrivanje pravog identiteta Unabombera nalazi u njegovu Manifestu, detaljnim Kaczynskijevim zapisima.

MANIFESTO su producirali Lionsgate i Trigger Street Productions. Kevin Spacey, Dana Brunetti, Troy Searer i Greg Yaitanes su izvršni producenti. John Goldwyn je izvršni producent u ime Discoveryja. Jim Fitzgerald ima ulogu producenta-savjetnika.

20.12.2016. 16:34:00
Novi komentar
nužno
nužno