« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NIJE SE IZJASNIO

Pastor Terry Jones još uvijek razmatra spaljivanje Kurana

Pastor Terry Jones nastavi jeo zbrku oko toga je li otkazao taj kontroverzni događaj

Pastor Terry Jones
Više o

zviždači

,

rođeni 19. kolovoza

Pastor Jones izjavio je za jutarnju emisiju "The Early Show" TV mreže CBS, "mi smo otkazali događaj". Ubrzo nakon toga, međutim, rekao je novinarima u Floridi da se spaljivanje Kurana još uvijek razmatra. "Mi ozbiljno, ozbiljno razmatramo ne spaliti Kuran. To je apsolutno točno. Nadamo se da možemo doći do tog zaključka", rekao je Jones.

"Onda, jeste li to zaključili ili ne?", pitao je jedan novinar Jonesa koji je uzvratio: "Mi zapravo za sada nismo spremni odgovoriti na to".

Jones je također rekao kako planira putovati u New York u petak navečer, na još nezakazani sastanak s imamom koji vodi sporni projekt gradnje islamskog centra i džamije u blizini "Ground Zeroa", mjesta rušenja tornjeva blizanaca WTC-a 11. rujna 2001.

Najavio je da će na sastanku pokušati uvjeriti imama Feisala Abdula Raufa da odustane od planirane gradnje. Jones je u četvrtak objavio da suspendira spaljivanje Kurana na temelju dogovora s imamom Raufom, koji mu je navodno obećao da će odustati od gradnje sporne džamije.

Imam Rauf kasnije je opovrgnuo postojanje takvog dogovora, ističući da ne odustaje od centra i džamije. U dogovoru je navodnu posredovao imam Mohammad Musri s Floride, koji je u petak izjavio za CNN kako "nema kontrolu nad projektom u New Yorku", te da je Jones "pretjerano rastegnuo taj dogovor".

Jonesov plan da se spali Kuran izazvao je zabrinutost diljem svijeta, uključujući i najviše američke državne i vojne dužnosnike koji su upozorili da događaj, tempiran na devetu obljetnicu napada 11. rujna 2001., može ugroziti živote američkih vojnika u inozemstvu. (hina/metro-portal)


10.09.2010. 19:18:22
Novi komentar
nužno
nužno