« Auto-moto
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Passat CC - kupe limuzina koja se brzo uvuče pod kožu

Ovaj Volkswagen je najprostranija verzija velikog kupea s četvera vrata na svijetu

Passat CC je kupe četverosjed i za petog putnika nema mjesta
Passat CC je kupe četverosjed i za petog putnika nema mjesta
Više o

Passat CC

,

Passat

Odmah na startu razriješimo dileme - oznaka CC u imenu nije za Coupe-Cabriolet, već za - Coupe Comfort. U odnosu na Passat limuzinu, kupe je 3 cm duži, 3,5 cm širi i 5 cm niži. Velika kupe limuzina lijepog oblika ima 4 vrata koja su u potpunosti upotrebljiva kao i kod klasične izvedbe. Možemo slobodno reći da je to najprostranija i najučinkovitija verzija velikog kupea sa 4 vrata na svijetu.

Čistokrvni četverosjed

Prednja i stražnja vrata su jako široka i pružaju maksimalan komfor. Stražnji par vrata nije šminka, standardno su velika i nude klasičnu lakoću ulaska putnika.

Passat CC je čistokrvni četverosjed, a ne 2+2 verzija. Straga mogu sjediti dvije odrasle osobe, koje će uživati jednak komfor kao i putnici na prednjim sjedalima. Mjesta za koljena ima jako puno, kao da se radi o VIP limuzini, a ne kupeu.

Fascinira dovoljno prostora za glavu i po širini. Kupe oblik karoserije skriva veliki prtljažnik od 535 l, ravnih i mekano obloženih stranica.
Vozača će dočekati dobro znani VW dizajn kokpita - svi prekidači, komande i instrumenti logično su raspoređeni. Instrumenti su veliki, vrlo pregledni noću i danju, čak i po jakom suncu.

Juri 222 km/hČetverocilindrični benzinac obujma 1798 cm3 sa 160 KS ima izravno ubrizgavanje, turbopunjač promjenjive geometrije i intercooler. Maksimalna brzina modela CC je 222 km/h. 

Živahni benzinac

Benzinac 1.8 TSI s direktnim ubrizgavanjem goriva ima 160 KS i 250 Nm, a postavljen je sprijeda poprečno. Tiho i mirno radi kao da ima 6 cilindara, što je postignuto sa dvije suprotno rotirajuće osovine za prigušenje vibracija. Kada kazaljka prijeđe 3500 o/min, počinju uzbudljivije performanse. Stotku lovi za 8,6 s, što je na granici sportskog. VW Passat zbog aerodinamične karoserije i efikasnog 1.8 TSI benzinca, ‘popije’ u prosjeku samo 7 do 8 l benzina na 100 km.

Umetak kontaktnog ključa (bez metalnog izdanka) ugura se u otvor desno od volana. Pri davanju kontakta se, kao u trkaćim automobilima, sve kazaljke okrenu do kraja skale i vrate na početak.
Passat CC izuzetno je kvalitetno napravljen i odmah će vas oduševiti performansama, izvedbom ovjesa, unutrašnjosti i dizajnom. Sa 1.8 TSI motorom košta 30.725 eura.

Piše: Piše i snimio: Davor Kindy
02.07.2008. 23:20:12
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Kindy_Fan
  14.07.2008. 14:46
  Mali Dado Kindy u zadnjoj klupi švrlja zadaćnicu, i trudi se i muči se, kaplje mu znoj po papiru, ali svejedno mu na kraju još jedne školske godine ne gine kulja iz gramatike i pravopisa!

 2. avatar
  Kindy_Fan
  14.07.2008. 14:53
  Baš me zanima kaj si misle urednici ili lektori kad naš mlađahni Dadek u redakciju donese svoje najnovije remek djelo!
Novi komentar
nužno
nužno