« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Neviđeni talent

Pas Sam prodaje svoje slike za 8000 kuna

Iako je samo običan pas na cijenama koje postižu njegove slike pozavidjeli bi mu mnogi hrvatski umjetnici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

pas

,

slike

,

umjetnik

Njegove slike uspjele su privući mnogo interesa, a neke su postigle nevjerojatnu cijenu od 8000 kuna. ˝Sam je samo običan pas no njegove slike hit su u galerijama u New Yorku. Obožava slikati i radio bi to satima da mu dopustim˝, objašnjava njegova vlasnica Mary Stadelbacher te dodaje: ˝Voli koristiti različite boje, a inspiracija mu je često okoliš u kojem boravi.˝

Mary, koja inače vodi kompaniju za obučavanje specijalno treniranih pasa, nabavila je Sama da služi kao pas spasilac. U međuvremenu je ozlijedila ruku i tako njegov trening nikad nije dovršen do kraja. Stoga ga je odlučila zadržati kao ljubimca koji će joj usput pomagati oko kuće.

˝Koristeći tehnike koje je naučio tijekom treninga, kombinirane s mojim amaterskim poznavanjem umjetnosti, Sam je zapravo istrenirani pas umjetnik˝, navodi Mary koja financira treninge za pse uz pomoć prihoda koje Sam zaradi putem prodaje slika.

˝Do sada je izlagao u poznatim galerijama u New Yorku, a čak je jedna žena kupila svojem psu kao rođendanski poklon jednu od Samovih slika˝,  dodaje ponosna vlasnica.

19.10.2009. 21:51:43
Novi komentar
nužno
nužno