« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DOBAR PRIMJER

Papa pohvalio vjerski suživot u Libanonu

Papa je tijekom susreta s libanonskim premijerom izrazio nadu da će njegova zemlja biti primjer za Bliski istok i cijeli svijet

(Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Libanon

,

suživot

,

međuvjerski odnosi

,

Saad Hariri

Papa Benedikt XVI. u subotu je na susretu s libanonskim premijerom Saadom Haririjem u Vatikanu pohvalio miran suživot različtih vjerskih zajednica, Druza, kršćana i muslimana, u Libanonu.

Papa je izrazio nadu da će Libanon "kroz primjeran suživot različitih vjerskih zajednica nastaviti biti 'poruka' za bliskoistočnu regiju i cijeli svijet", rekao je Vatikan u izjavi objavljenoj nakon razgovora održanih tijekom prijepodneva.

U razgovoru za novine prije susreta sunitski musliman Hariri je rekao da dijeli Papinu zabrinutost smanjivanjem bliskoistočnih kršćanskih zajednica, posebice u Iraku gdje mnogi nastavljaju bježati u inozemstvo i često su na meti napada islamističkih militanata.

Benedikt XVI. Haririja je primio u vatikanskoj Apostolskoj palači gdje su se "u ozračju velike srdačnosti" njihovi razgovori usredotočili na Libanon i šire stanje na Bliskom istoku, kaže se u vatikanskom priopćenju.

"Istaknuvši potrebu nalaženja pravednog i globalnog rješenja, naglašena je važnost međukulturalnog i međuvjerskog dijaloga za promicanje mira i pravde", dodaje se u izjavi.

Hariri je odvojeno razgovarao i se vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Tarcisiom Bertoneom i nadbiskupom Dominiqueom Mambertijem, tajnikom za odnose s državama. (hina/metro-portal)

20.02.2010. 17:18:12
Novi komentar
nužno
nužno