« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
IDI!

Papa Benedikt XVI imao je mistično iskustvo

Umirovljeni papa Benedikt XVI. odrekao se dužnosti jer mu je 'Bog tako rekao' tijekom jednog 'mističnog iskustva'

Papu je umirovio Bog
Papu je umirovio Bog (Arhiva)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Bog

,

mistično iskustvo

Benedikt, kojem je sada službena titula papa emeritus, u veljači je objavio da se odriče dužnosti, kao prvi papa u 600 godina koji je to učinio, i time šokirao katoličke vjernike diljem svijeta. 

'Bog mi je rekao da to napravim', povjerio se Benedikt jednoj osobi koja ga je posjetila u samostanu Mater Ecclesiae unutar Vatikana, gdje umirovljeni papa živi gotovo u izolaciji. Ta osoba, koja je željela ostati anonimna, to je prenijela novinarima Zenita, neprofitne rimske novinske agencije koja piše o aktivnostima Katoličke crkve.

Bog se Benediktu nije obratio u viziji, nego u nekoj vrsti 'mističnog iskustva', prepričao je izvor papine riječi. Po talijanskim medijima, Benediktova odluka da se odrekne dužnosti bila je motivirana raznim skandalima unutar vatikanske kurije. Za njegova nasljednika izabran je argentinski kardinal Jorge Mario Bergoglio, koji je izabrao ime Franjo.

Po Zenitu, Benedikt je rekao posjetitelju da što više promatra djela pape Franje, to je sigurniji da je takav izbor 'Bog htio'.

22.08.2013. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno