« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
IZLOŽBE

Paolo Scheggi - Oplà stick 1969 -2019

Tijekom trajanja izložbe, BADco. će u nekoliko navrata izvesti rekonstrukciju performansa u MSU galeriji

Performans će rekonstruirati BADco.
Performans će rekonstruirati BADco. (MSU)
Više o

izložba

,

MSU

,

Paolo Scheggi

,

Oplà stick

Povodom četrdesete obljetnice performansa Oplà stick: muka po Paolu Scheggiju Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu otvara prvu izložbu posvećenu talijanskom umjetniku Paolu Scheggiju. Izložba se realizira u suradnji s Associazione Paolo Scheggi i uz podršku Galerije Tornabuoni i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a kustosice su Ilaria Bignotti i Jasna Jakšić.

Izložba, u suradnji s kolaborativnom izvedbenom skupinom BADco. rekonstruira povijesni performans, održan u Galeriji Studentskog centra u Zagrebu prije pedeset godina na otvorenju izložbe Typoezija koja je bila dio manifestacije Tendencije 4. Pedeset godina kasnije, ova ponovna izvedba nije samo posveta Paolu Scheggiju, jednom od najvažnijih talijanskih sudionika i suputnika Novih tendencija, već i prilika za refleksiju o odnosima vizualnih umjetnosti, jezika i performansa krajem šezdesetih godina proteklog stoljeća, te sagledavanje vizualne i konkretne poezije u kontekstu eksperimentalne umjetnosti neoavangarde. Osim toga, izložba donosi arhivsku i dokumentarnu građu, poput povijesnih fotografija Vladimira Jakolića i Arde Ardessi, kao i izvornu scenografiju i rekvizite korištene za Scheggijev performans.

Tijekom trajanja izložbe, BADco. će u nekoliko navrata izvesti rekonstrukciju performansa u MSU galeriji. Datumi će biti objavljeni naknadno.

Otvorenje izložbe: 5.9.2019. u 19:00 sati, Muzej suvremene umjetnosti, MSU galerija.

Premijera rekonstrukcije performansa Oplà stick: muka po Paolu Scheggiju 5.9.2019. u 20:00 sati, Muzej suvremene umjetnosti, MSU galerija.

30.08.2019. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno