« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
VARAŽDIN

Pao plantažerski dvojac

Policija je nakon dojava građana otkrila plantažu marihuane u unajmljenom stanu, a uhićena su dvojica mladića iz Čakovca

(Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Varaždin

,

marihuana

,

zapljena marihuane

,

plantaža

Policija je tijekom proteklog vikenda u Varaždinu otkrila laboratorij za uzgoj marihuane, kojim su se koristila dvojica mladića iz Čakovca od 20 i 28 godina, a koji je bio smješten u unamljenom stanu na području gradske četvrti Banfica. Riječ je o četvrtom ilegalnom laboratoriju otkrivenom na području Policijske uprave varaždinske i najopremljenijem do sada.

Pronađena oprema za uzgoj marihuane vrijedna je između 35 i 40 tisuća kuna, a prema procjeni policije u laboratoriju se moglo u jednom razvojnom ciklusu proizvesti nekoliko desetaka kilograma marihuane. Osim opreme policija je zaplijenila i 230 grama marihuane, prema njihovim procjenama vrijedne oko 16 tisuća kuna.

Mladići su tijekom jučer privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu te im je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati. Mladići do sada nisu evidentirani kao počinitelji kaznenih djela. Policija je laboratorij otkrila na temelju saznanja da se u tom dijelu grada proizvodi droga i na temelju dojava stanara koji su u okolici zgrade zamijetili osobe sumnjiva izgleda i ponašanja, izjavili su iz PU varaždinske.

Izvor: Hina

17.08.2009. 12:54:47
Novi komentar
nužno
nužno