« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ISTRAGA U TIJEKU

Pakistanski talibani stoje iza pokušaja atentata na Times Squareu?

FBI je pretresao nekoliko kuća na sjeveroistoku SAD-a u sklopu istrage o neuspjelom atentatu na Times Squareu u New Yorku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Times Square

,

talibani

,

autobomba

,

FBI

"Nekoliko pretresa izvršeno je na sjeveroistoku u svezi s istragom o atentatu na Times Squareu", rekla je glasnogovornica FBI-ja Gail Marcinkiewicz.

Glasnogovornica nije htjela reći druge pojedinosti o mjestima pretresa, ali američka glasila pišu da je riječ o kući u Watertownu, u saveznoj državi Massachusettsu.

Marcinkiewicz je dodala da su tijekom pretresa "dvije osobe" uhićene i smještene u pritvor u svezi s njihovim useljeničkim statusom.

Kako je rekla glasnogovornica, svi pretresi su povezani s istragom o neuspjelom atentatu autobombom na poznatom, veoma posjećenom trgu u samom središtu New Yorka 1. svibnja.

Osumnjičenik za atentat, tridesetogodišnji Faisal Shahzad, Amerikanac pakistanskog podrijetla, uhićen je dva dana poslije, u zrakoplovu koji je trebao poletjeti za Dubai. Optužen je za pokušaj uporabe oružja za masovno uništavanje i policija ga još ispituje.

Američki ministar pravosuđa Eric Holder rekao je u nedjelju da SAD posjeduje dokaz da pakistanski talibani stoje iza tog pokušaja atentata.

Američki State Department izvijestio je u utorak da "ozbiljno razmišlja" da pakistanske talibane stavi na crnu listu terorističkih organizacija. (hina/metro-portal)

13.05.2010. 20:30:33
Novi komentar
nužno
nužno