« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
STVARNO?

Page i Brin se povlače?

Page se želio usredotočiti na nove tvrtke dok je operativne odluke u Alphabetovoj najvećoj jedinici Googleu prepustio Pichaiju

Kadrovske promjene
Kadrovske promjene (Geekopedia)
Više o

Google

,

Larry Page

,

Sergey Brin

,

Alphabet

,

Sundar Pichai

Sundar Pichai, glavni ravnatelj Googlea zamijenit će Larryja Pagea kao glavni izvršni ravnatelj matične tvrtke Alphabet Inc., priopćila je tvrtka u utorak u blogu, što pokazuje sve manju javnu ulogu Pagea i Sergeya Brina u tvrtki koju su zajednički osnovali prije 21 godinu.

"Mada je bio golem privilegij toliko dugo duboko sudjelovati u dnevnom upravljanju kompanijom mislimo kako je vrijeme da preuzmemo ulogu ponosnih roditelja - nudeći savjet i ljubav, ali ne i dnevno prigovaranje!" napisali su Page i Brin u blogu.

Alphabet, koji isto tako posjeduje tehnološku kompaniju za autonomna vozila Waymo, tvrtku Verily za software za zdravstvenu skrb i nekoliko drugih tvrtki, pojavio se 2015. kao dio korporativnog restrukturiranja.

Page se želio usredotočiti na nove tvrtke dok je operativne odluke u Alphabetovoj najvećoj jedinici Googleu prepustio Pichaiju.

Page i Brin će ostati ravnatelji, ali će svoje titule glavnog izvršnog ravnatelja odnosno predsjednika odmah ustupiti, rekao je Alphabet.

04.12.2019. 12:29:00
Novi komentar
nužno
nužno