« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KOSOR UZVRAĆA UDARAC

Pa to je skandalozno, Milanović ne poštuje Ustavni sud

Predsjednica vlade smatra da čelnik SDP-a omalovažava sve što Vlada čini za oporavak gospodarstva

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Ustavni sud

,

harač

Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je danas skandaloznim, te omalovažavanjem Vlade i Ustavnoga suda, komentar čelnika SDP-a Zorana Milanovića na najavu ukidanja niže stope tzv. kriznog poreza u kojem ocjenjuje da taj porez nije trebalo ni uvoditi jer je štetan za Hrvatsku i proračun, te da je vjerojatno i neustavan.

"Skandalozno je da Milanović nakon pravorijeka Ustavnoga suda RH koji je potvrdio ustavnost zakona o posebnom porezu, tvrdi da je taj zakon neustavan. Posebno zabrinjava i to što takve tvrdnje dolaze od predsjednika SDP-a i pravnika po zvanju, koji time pokazuje da ne poštuje odluke sudova, pa čak ni Ustavnoga suda RH. Štoviše, izrečnom tvrdnjom Milanović omalovažava odluke Ustavnoga suda, jednako kao što svojom retorikom omalovažava i sve što Vlada čini za oporavak gospodarstva", prenio je komentar premijerke Kosor, na upit Hine, glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun u telefonskom razgovoru.

Premijerka Kosor na današnjoj je sjednici najavila da će se od 1. srpnja ove godine ukinuti stopa posebnog poreza od 2 posto, na primanja od tri do šest tisuća kuna.

Milanović je na konferenciji za novinare, neposredno nakon vladine sjednice, kazao kako Vlada, ako zaista želi pomoći građanima i gospodarstvu, krizni porez treba ukinuti u potpunosti.

Milanović je rekao i da je poruka SDP-a da "krizni porez nikada nije trebao biti ni uveden. Ne samo zato što je vjerojatno neustavan, nego zato što je štetan za Hrvatsku i proračun, ali Vlada to ne vidi", kazao je čelnik SDP-a. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 18:08:51
Novi komentar
nužno
nužno