« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina

Ozlijeđena Blanka pobijedila pred krcatim Gripama

Vlašić je za slavlje bio dovoljan skok od 201 cm

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

atletika

,

Blanka Vlašić

Ozlijeđeni kuk i pritisak pred domaćom publikom nisu zaustavili Blanku Vlašić da osvoji prvo mjesto na drugom izdanju skakačkog mitinga Slobodna Dalmacija. Splićanka je pred krcatim tribinama velike dvorane na Gripama (oko 6.000 ljudi) preskočila 201 centimetar i domogla se 20. pobjede u nizu. Visina koju je preskočila Blanka ujedno je i novi rekord mitinga. Pokušala je preskočiti i 205 centimetara, ali u ovakvom stanju to jednostavno nije bilo moguće...

Dramatično jutro

Blanka je nakon mitinga konačno mogla odahnuti. Pritisak je bio golem, a jutro uoči natjecanja na treningu se odvijala prava drama.

“Plakala sam kao kišna godina strahujući kako će sve završiti, a ispalo je bolje nego što sam očekivala.”
B. Vlašić
hrvatska atletičarka
- Zbog boli u kuku plakala sam na treningu, a mislila sam da ću dobiti i temperaturu. Nije mi bilo lako, puno toga se skupilo i nisam bila najuvjerenija da će sve proći dobro. Samo zahvaljujući doktoru i fizioterapeutu ipak sam nastupila. Hvala im! - rekla je Blanka dodajući da je na Gripama spoznala još jednu stvar.

- Dokazala sam da i s jednom nogom mogu preskočiti dva metra. Presretna sam i  zbog pobjede, iako mi je žao što nisam uspjela preskočiti 205, ali već sam bila ispražnjena. Smatram da je 201 pristojan rezultat.

POREDAK1. VLAŠIĆ (HRV) 201
2. Palamar (Ukr) 198
3. Čičerova (Rus) 195
4. Kovalenko (Ukr) 192
5. Dubnova (Češ) 192 
6. Školina (Rus) 189
7. Šamsudinova (Rus) 189
8. Forrester (Kan) 185
9. Demireva (Bug) 180 
Splićanka je pobjedu osigurala nakon svega šest skokova. Iz prvog pokušaja je preskočila 185, 192, 195 i 198, dok je za 201 centimetar trebala dva pokušaja. Jedina koja je uspijevala pratiti njezin ritam bila je Ukrajinka Vita Palamar, no ona je zapela na visini od 201 (čak je i to ‘za dlaku’ preskočila. Treće mjesto osvojila je srebrna iz Osake Ana Čičerova sa 195 centimetara. Ruskinja i taj rezultat može smatrati uspjehom, jer se od početka vidjelo da se muči...

- Formu tempiram za sezonu na otvorenome i Olimpijske igre - rekla je Čičerova uz mali dodatak. - Blanka je prava sretnica jer živi u ovako prekrasnom gradu, gdje su svi prijateljski raspoloženi.

Sljedeće godine preko 205 cm

Ipak, priča dana je Blanka i krcate Gripe. Dužnosnici IAAF-a su bili oduševljeni atmosferom, kao i organizacijom. Sljedeće godine to će vjerojatno biti podignuto na višu razinu, budući da bi se miting trebao preseliti u velebnu novu dvoranu u Lori.

- Daj Bože da se to dogodi. Kako god bilo, sljedeće godine ću sigurno preskočiti 205 centimetara.

Piše: piše: V. Marinović
14.02.2008. 01:09:31
Novi komentar
nužno
nužno