« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Veliki apetiti?

Oženio četiri žene odjednom

Južnoafrikanac Milton Mbhele pojavio se na svojem vjenčanju u bijeloj limuzini i s četiri mladenke.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

vjenčanje

,

poligamija

,

Južna Afrika

Svaka od njih dobila je od mladoženje prsten i poljubac na ceremoniji koju je pohodilo stotine ljudi. Obitelji su se okupile na tradicionalnom Zulu vjenčanju, a južnoafrički zakoni dopuštaju poligamne brakove - čak i predsjednik Jacob Zuma ima tri žene. I premda je poligamija uobičajena među plemenima Zulu i Swazi, takva vjenčanja zapravo su rijetkost.

44-godišnji Mbhele, koji je već 12 godina oženjen za Thobile Vilakazi  te ima 11-ero djece tvrdi da je takvo vjenčanje zapravo ušteda novaca. ˝Želim da bude sretna. Smatram da će je činjenica što je ženim po drugi put usrećiti, s obzirom da uzimam još tri druge žene. Tako će znati da mi je i dalje stalo do nje˝ komentira Mbhele svoju odluku.

Njegove ˝srednje žene˝ kako ih opisuje, imaju 24 godine. Najmlađa, inače 23-godišnjakinja, tvrdi da joj je čast udati se za Mbhelea iako će ga morati dijeliti s još tri žene. Objašnjava kako će supruge živjeti odvojeno, a muž će ih svakodnevno posjećivati. ˝Nećemo živjeti u istoj kući, a jedna drugu tretirat ćemo kao prijateljice.˝

28.09.2009. 13:34:36
Novi komentar
nužno
nužno