« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Lovac Luka, svjedok vremena" / Vlado Petričević

Upravo su prvi radovi ovog autora znakoviti i značajni kao dio njegova opusa, ali i u kontekstu predstavljanja arhitektonske struke u to vrijeme

Lovac Luka
Lovac Luka (Cekate)
Više o

izložba

,

Cekate

,

galerija Modulor

,

Vlado Petričević

Centar za kulturu Trešnjevka/Galerija Modulor otvara svoja vrata 20. rujna s početkom u 19 sati arhitektu Vladi Petričeviću. Autorica izložbe je Ksenija Foretić, a izložba traje do 3. listopada 2018.

Arhitekt Vlado Petričević svoju je arhitektonsku naobrazbu formalizirao prije pedeset godina (1968.) diplomskim radom na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom Drage Galića, a od tada do danas ostvario je bogat arhitektonski opus.

Upravo su prvi radovi ovog autora znakoviti i značajni kao dio njegova opusa, ali i u kontekstu predstavljanja arhitektonske struke u to vrijeme. 

Njegov najistaknutiji rad svakako je dizajn garniture namještaja od masivnog slavonskoga hrasta "LOVAC LUKA" za tvornicu Oriolik, u suradnji s Vladimirom Šobatom. 

Tim radom Vlado Petričević koristi tradicionalne materijale unoseći novu estetiku temeljenu na tada već postojećoj tradiciji hrvatskog dizajna. Arhitekt po obrazovanju okušava se u jednom od najkompleksnijih dizajnerskih izazova, u dizajnu stolca.  

17.09.2018. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno