« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Otvorenje izložbe fotografija članova udruge Fotogard

Izložba "Zagrebačke priče" je posvećena Zagrebu i njegovim pričama. A tih priča ima 'kao u priči', bar onoliko koliko ima stanovnika Zagreba i njegovih gostiju

Izložba Zagrebačke priče u galeriji Ruža
Izložba Zagrebačke priče u galeriji Ruža (Udruga Fotogard)
Više o

Zagrebačke priče

,

galerija Ruža

,

udruga Fotogard

,

Marina Đarmati

U četvrtak 17. ožujka u zagrebačkoj galeriji Ruža s početkom u 19 sati, otvara se izložba fotografija članova udruge Fotogard pod nazivom "Zagrebačke priče".

Radove će predstaviti: Davor Curić, Fredy Fijačko, Ivana Planinić, Krešimir Pletikosa, Luka Malić, Ljubica Babac, Marina Đarmati, Martina Ribarić, Ognjen Karabegović, Petar Tudja, Robert Kale, Sena Žutić, Vedran Tolić, Višnja Makek, Vladimir Superina, Zlatko Ivančok, Zvonimir Veber, Zrinka Lovrić, Željko Jovanović, Željko Krčadinac i Željko Novaković.

Izložba će se moći razgledati do 1. travnja.

Odlomak iz kataloga by Vladimir Superina

Izložba "Zagrebačke priče" je posvećena Zagrebu i njegovim pričama. A tih priča ima 'kao u priči', bar onoliko koliko ima stanovnika Zagreba i njegovih gostiju. Mnoge od tih priča skrivene su i nezabilježene okom fotoaparata. Srećom, neke su razotkrivene i zabilježene objektivima članova naše udruge. Sudeći po snimljenim i izloženim pričama Zagreb se potrudio mnogo toga razotkriti i pokazati. Zanimljiv je život njegovih ulica i, prije svega, ljudi. Ne možemo se ne složiti s Dragom Diklićem kada kaže:

"Zagreb je najljepši grad,

Prva ljubav je u srcu mom,

S njim u srcu se ostaje mlad."

Bilježeći djelić Zagrebačkih priča bilježimo sjećanja za budućnost. Sukladno stihovima Srebrnih krila:

"Na modrom nebu iznad Zagreba,

Na nebeskim tim ravnicama,

Jedna zvijezda samo za vas sja,

Čuva vas vječno zvijezda sjećanja."

 

15.03.2016. 12:55:00
Novi komentar
nužno
nužno