« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana
IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Dotakni, pomakni" Nade Benc Štuke

Iz dubokog poštovanja prema Zemlji autorica izabire glinu kako bi kroz keramiku naglasila njenu važnost

Dotakni, pomakni
Dotakni, pomakni (Cekate)
Više o

Nada Benc Štuka

,

izložba

,

galerija Modulor

,

Cekate

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor otvara u utorak, 22. listopada 2019. u 19 sati interaktivnu izložbu keramike pod nazivom Dotakni, pomakni Nade Benc Štuke. Izložba je otvorena do 31. listopada 2019.

Ulaz na izložbu je besplatan.

O izložbi:

Promatrači su pozvani da opipom i razmještajem sudjeluju u postavu.

Zašto glina (zemlja) ?
Moderno doba digitalnih tehnologija odmaknulo nas je od prirode. Udaljujemo se od onoga što praiskonski nosimo u sebi, od onoga što nas uzemljuje i stabilizira kako fiziološki, tako i psihološki. Iz dubokog poštovanja prema Zemlji autorica izabire glinu kako bi kroz keramiku naglasila njenu važnost.

Zašto "dotakni" ?
Sve manje se koristimo rukama. Uskraćujemo si suptilnost osjeta dodira. Ruke su u vrlo maloj mjeri kreativni stvaraoci konkretnih objekata... Želja  je da se bar na kratko zastane ... primi u ruke neki od oblika nastalih iz Nadinih ruku... da se osjeti kroz rad energiju zemlje, dah zraka koji je isušio vodu iz nje, vrelinu vatre koja mu je promijenila strukturu pretvorivši ga trajno u keramički objekt.

Zašto "pomakni" ?
Nada kaže: Želja mi je s posjetiocem podijeliti djelić užitka stvaranja, kreiranja nečega novoga. U tom trenutku biti će povezani - „TI" s mojim uradcima, „JA" s „tvojim" mislima ... nećemo biti stranci u slučajnom prolazu.

17.10.2019. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno