« Kultura
objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana
AKC ATTACK

Otvorenje izložbe: BOB 59: ZAGREBOB

Otvorenje izložbe predviđeno je za 9. studenog u 19:00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan od 9. studenog do 15. studenog od 17:00 do 20:00 sati

ZAGREBOB
ZAGREBOB (Arhiva)
Više o

BOB 59

,

ZAGREBOB

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe "ZAGREBOB".

Otvorenje izložbe predviđeno je za 9. studenog u 19:00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan od 9. studenog do 15. studenog od 17:00 do 20:00 sati.

ZAGREBOB

Autor, graffiti umjetnik, za zagrebačku izložbu provlači kroz svoje radove paralelu između graffita i srednjeg vijeka. Na svom rezidencijalnom boravku, autor će istražiti srednjovjekovnu povijest Zagreba, koja će mu poslužiti za izgradnju motiva na djelima koja će nastati.

BOB 69 je graffiti umjetnik/ilustrator iz Lilla (Francuska). U svom umjetničkom izričaju koristi se raznim medijima kao što su markeri, sprejevi, digitalna obrada i izrada ilustracija. Svoje crteže malih formata pretvara u velike murale, skulpture, kostime, otiske sitotiska, animacije.

Inspiraciju dobiva kroz promatranje biljaka, maskota i ostalih predmeta na koje nailazi tijekom šetnji gradom. Njegova inspiracija dolazi i iz animiranih i granih filmova, knjiga, video igara. Tako autor crpi ideje za izradu likova koji su mješavina stvarnosti i fikcije i koji stvaraju njegov svijet.

Instagram autora

06.11.2023. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno