« Kultura
objavljeno prije 1 godinu
GALERIJA SIVA

Otvorenje izložbe: Cella - Anropocen

Otvorenje izložbe predviđeno je za 20. travnja u 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan do 25. travnja od 17:00 – 20:00 sat

Antropocen
Antropocen (Arhiva)
Više o

antropocen

,

izložba

,

Galerija Siva

,

Cella

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Celle Anite Celić pod imenom Antropocen.

Otvorenje izložbe predviđeno je za 20. travnja u 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan do 25. travnja od 17:00 - 20:00 sati.

Anita Celić rođena je u Šibeniku. Diplomirala na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala na izložbama u zemlji i inozemstvu, radionicama, multimedijalnim projektima i suradnjama. Dobitnica nekoliko nagrada i priznanja, posljednja je nagrada nacionalnog stupnja A&C Golden Cube natječaja za 2017. godinu u kategoriji tiskanih medija za publikaciju „Arhitekt Ivo" (u suradnji sa Danijelom Srdarevom) te nacionalna nominacija za međunarodnu UIA Architecture & Children Golden Cubes nagradu u Parizu. Kolaži su joj objavljeni u monografiji "Cutting Edges - Contemporary Collage", izdavačke kuće Gestalten, Berlin. Bavi se još i ilustracijom, dizajnom, fotografijom i scenografijom. Djeluje također i pod imenom Cella&Wolves.

www.behance.net/anitaceliccella

Antropocen - epoha obilježena trajnim utjecajima čovjeka

(Anthropocene - the epoch marked with permanent human influence)

Termin Antropocen označava kolektivni efekt čovječanstva na planetarni ekosustav. Globalno zatopljenje, klimatske promjene, degradacija kopnenih i morskih ekosustava, izumiranje flore i faune, nestanak pitke vode, ugrožavanje ekološke ravnoteže promjene su u našoj okolini nastale intenzivnim utjecajem čovjekova djelovanja na okoliš. Svjedoci smo antropocena, geološkog razdoblja „u kojemu ljudi imaju presudan utjecaj na stanje, dinamiku i budućnost planetarnog sustava Zemlje" (Ančić i dr., 2016.)

Projekt se bazira na želji i dubokoj potrebi za humanijim i prosvjetljenijim čovječanstvom, za jednom vrstom vijeća mudraca kojima bi bio cilj ispunjenje duha u mudrosti, prijateljstvu, hrabrosti i pravdi.

Postav izložbe sastoji se od mobilnih kolaž skulptura "Vijeća mudraca" dok zoomorfne i biomorfne sjene i animacije upućuju na perpetuirajući ciklus života i smrti, izmjene godišnjih doba i našu utkanost u tokove prirode.

18.04.2023. 14:29:00
Novi komentar
nužno
nužno