« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ZADAR

Otvorene druge Hrvatske svjetske igre

Igre je zajedno s ministricom gospodarske raznolikosti Zapadne Kanade Lynne Yelich, otvorio ministar Gordan Jandroković

Hrvatske svjetske igre
Hrvatske svjetske igre (Hrvatske svjetske igre)
Više o

Zadar

,

Hrvatska

,

Gordan Jandroković

,

Kanada

,

otvorenje

,

Ivan Lovrić

,

Sikirevci

,

rođeni 23. svibnja

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, zajedno s ministricom gospodarske raznolikosti Zapadne Kanade Lynne Yelich, otvorio je u Zadru II. Hrvatske svjetske igre.

Ministar Jandroković zaželio je dobrodošlicu i puno uspjeha svim sudionicima u predstojećim sportskim natjecanjima, a Hrvatskom svjetskom kongresu čestitao je na organizaciji ove značajne manifestacije, ističe se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, koje je pokrovitelj ovih igara.

Ministar Jandroković istaknuo je i doprinos svih hrvatskih sportaša iz iseljeništva razvoju hrvatskog sporta.

Pozdravio je održavanje Hrvatskih svjetskih igara, ne samo kao sportskog događaja, nego i kao prilike za pripadnike mlađe generacije hrvatskih iseljenika da obnove i učvrste veze s Hrvatskom i još bolje upoznaju jezik, kulturu i običaje svojih sunarodnjaka. Njihovo sudjelovanje na Igrama ocijenio je još jednim dokazom čvrstih i neraskidivih veza između domovinske i iseljene Hrvatske.

"To je zajedništvo posebno do izražaja došlo u vrijeme stvaranja i obrane naše zemlje u Domovinskom ratu, te kao takvo mora ostati ugrađeno i u temelje naše zajedničke budućnosti", kazao je ministar Jandroković.

Napomenuo je pritom da se time vodila i hrvatska vlada u izradi posebne Strategije i Zakona koji će pridonijeti dodatnom produbljivanju zajedništva i suradnje, kao i jačanju položaja Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Posebno je izrazio zadovoljstvo dolaskom ministrice Yelich, prve ministrice hrvatskoga podrijetla u kanadskoj vladi i veleposlanice ovogodišnjih Hrvatskih svjetskih igara. Istaknuo je njezinu ulogu u produbljivanju prijateljstva između Hrvatske i Kanade, te podsjetio kako je, uz snažnu potporu hrvatske zajednice u Kanadi, u velikoj mjeri pridonijela jačanju povjerenja i međusobnog razumijevanja između dviju vlada, država i naroda. (hina/metro-portal)

18.07.2010. 23:41:55
Novi komentar
nužno
nužno