« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Otvorena rasprava Dinamička svjetska okolina na Filozofskom

Rasprava »Dinamička svjetska okolina« povodom promocije knjiga Pojave i psihologija. Fenomenološki spisi, Jezik, misao, predmet te Dinamička filozofija renomiranog slovenskog filozofa Matjaža Potrča

Zanimljiva otvorena rasprava, dođite
Zanimljiva otvorena rasprava, dođite (Arhiva)
Više o

Matjaž Potrč

,

Dinamička svjetska okolina

Krug mladih urednika »Filozofskih istraživanja« i Udruženje studenta filozofije Filozofskog fakulteta pozivaju zainteresirane na otvorenu raspravu »Dinamička svjetska okolina« povodom promocije knjiga Pojave i psihologija. Fenomenološki spisi, Jezik, misao, predmet te Dinamička filozofija renomiranog slovenskog filozofa Matjaža Potrča.

Rasprava i promocija održat će se u četvrtak, 16. ožujka 2017. godine, s početkom u 17:00 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu knjižnice Filozofskog fakulteta.

Oslanjajući se na intrigantna sinkretička istraživanja poznatog slovenskog filozofa Matjaža Potrča, govorit će se o gustom tkanju suvremenih metafizičkih, spoznajnih i etičkih problema svijeta u kojem živimo. Kroz su-odnos metoda analitičke i kontinentalne filozofije u kontekstu suvremenih problema, naši će gosti, u razgovoru s posjetiteljima, preispitati temelje istine i poimanja svijeta, a samim time i praktičke posljedice takvih poimanja.

Gosti promocije su: dr. sc. Matjaž Potrč, redovni profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Ljubljani, dr. sc. Danilo Šustar, redovni profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Mariboru, te mr. sc. Ksenija Premur, prevoditelja nakladničke kuće »Lara« iz Zagreba.

Voditelji večeri su Luka Janeš i Roni Rengel s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

10.03.2017. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno