« Svijet
objavljeno prije 14 godina
izgledno - konzervativci

Otvorena prva birališta u Kanadi

Kanađani na parlamentarnim izborima biraju 308 zastupnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

izbori u Kanadi

,

Stephen Harper

,

konzervativci

Prva biračka mjesta na kanadskim parlamentarnim izborima, na kojima se očekuje pobjeda konzervativnog premijera Stephena Harpera, otvorena su u utorak ujutro po mjesnom vremenu na atlantskim obalama Kanade.

Biračka mjesta otvorena su na Newfoundlandu i Labradoru u 8.30 po lokalnom vremenu, pola sata prije otvaranja birališta u pokrajinama Novoj Škotskoj i Novom Brunswicku.

Tijekom dana otvorit će se birališta diljem te velike zemlje koja se prostire na šest vremenskih zona. Zadnja birališta, na pacifičkoj obali, bit će zatvorena u 19.00 po mjesnom vremenu, odnosno u 4 sata srijedu ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Prvi privremeni rezultati izbora bit će poznati nakon što se prebroji veći dio glasova iz ključnih, najnaseljenijih pokrajina Ontarija i Quebeca, odakle u parlament u Ottawi ide najveći broj parlamentarnih zastupnika.

Gotovo sva istraživanja javnog mišljenja predviđaju pobjedu konzervativaca premijera Stephena Harpera koja, unatoč svemu neće biti dovoljna za postizanje apsolutne većine u parlamentu koji ima 308 mjesta. (hina/metro-portal)

14.10.2008. 14:55:44
Novi komentar
nužno
nužno