« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OKOLIŠ I RIBARSTVO

Otvorena još dva poglavlja u pregovorima s EU

Upitan kada će Hrvatska otvoriti preostala tri poglavlja, Drobnjak je rekao da bi to moglo biti do polovice ove godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zeljko Sop / CROPIX )
Više o

Vladimir Drobnjak

,

pregovori s EU

,

poglavlje Ribarstvo

,

poglavlje Okoliš

Hrvatska je u petak na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju otvorila pregovore u dva poglavlja, Okoliš i Ribarstvo, koja su dugo bila blokirana čime se broj otvorenih poglavlja u pristupnim pregovorima s Europskom unijom popeo na 30.

"Vrlo smo zadovoljni otvaranjem ova dva poglavlja. Ovime je još jednom potvrđeno da smo u samoj završnici naših pregovora i ovime se otklanjaju sumnje u uspješnost završetka naših pregovora", izjavio je nakon završetka pristupne konferencije glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak.

Drobnjak nije htio komentirati izjave slovenskog premijera Boruta Pahora, koji je rekao da je Slovenija u ovim poglavljima zaštitila svoje interese.

"Onoga trenutka kada se otvori neko poglavlje slijede pregovori između Hrvatske i zemalja članica EU-a, to su osnovna pravila procesa, i ja bih se suzdržao od bilo kakvih komentara prije konačnog zatvaranja tih poglavlja", rekao je Drobnjak.

Upitan kada će Hrvatska otvoriti preostala tri poglavlja, Drobnjak je rekao kako očekuje da sva poglavlja budu otvorena za vrijeme španjolskog predsjedništva, što znači do polovice ove godine.

U petak je upućen poziv Hrvatskoj za dostavu pregovaračkog stajališta za poglavlje Pravosuđe i temeljna prava, nakon što je to u četvrtak odlučeno na sastanku COREPER-a.

Za poglavlje Tržišno natjecanje, odluka o upućivanju poziva Hrvatskoj za dostavu pregovaračkog stajališta očekuje se krajem ovoga ili početkom sljedećeg mjeseca. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 11:48:56
Novi komentar
nužno
nužno