« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
IZAĐITE

Otvorena birališta za drugi krug predsjedničkih izbora

Počeo je drugi krug predsjedničkih izbora za koje svi analitičari tvrde da će biti najneizvjesniji u povijesti

Izađite i glasajte
Izađite i glasajte (Arhiva)
Više o

predsjednički izbori

,

drugi krug izbora

Počeo je drugi krug predsjedničkih izbora, najneizvjesnijih u kratkoj demokratskoj povijesti Hrvatske, a svi se analitičari slažu da će odlučiti detalji i da nema pouzdane prognoze o pobjedniku.

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin očekuje da će se u drugom krugu predsjedničkih izbora na glasovanje odazvati veći broj glasača nego u prvom, kada je glasovalo njih 47 posto, s obzirom da je za drugi krug izbora registrirano oko 20.000 birača više

Usporedimo li odaziv sa prošlim predsjedničkim izborima 2009., tada je odaziv u drugom krugu bio veći za oko pet posto, a izašlo je gotovo 280.000 birača više nego u prvom krugu. U drugom krugu ovih izbora vjerojatno će vremenski uvjeti biti povoljniji (no u prvom krugu) i za očekivati je i veći odaziv, izjavio je Hrvatin u subotu u Dnevniku HTV-a.

apomenuo je kako uoči drugog kruga izbora bilo kršenja izborne šutnje, najčešće putem slanja sms-ova, e-mailova i dostavom promidžbenog materijala u poštanske sandučiće građana te da DIP u vezi s tim poduzima određene radnje.

'Pred prvi krug izbora upozorio sam da se nalazimo u elektronskom dobu kada je to počela biti moda. Ukazali smo da je to nedopušteno i zatražili da se s tim odmah prestane. Poduzimamo određene radnje kako bi se utvrdilo s kojih brojeva telefona ili drugih uređaja dolaze takve poruke', rekao je predsjednik DIP-a.

 

11.01.2015. 08:45:00
Novi komentar
nužno
nužno