« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Otvorena Ambienta za Zagrebačkom velesajmu

Predstavlja se 744 izlagača iz 31 zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Zagrebački velesajam

,

uređenje doma

,

Ambienta

,

sajam namještaja

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) danas je otvorena 35. Ambienta - međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, na kojem se predstavlja 744 izlagača iz 31 zemlje.

Otvarajući Ambientu ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković istaknuo je kako perspektivno stanje drvnog sektora potvrđuje svakogodišnji rast izvoza tog sektora.

Riječ je o strateškom sektoru hrvatskog gospodarstva koji svoju proizvodnju zasniva na domaćoj sirovini te sektoru koji u robnoj razmjeni ostvaruje suficit, kazao je ministar. Dodao je i kako se očekuje da će ove godine izvoz drvnog sektora premašiti milijardu američkih dolara.

Čobanković je naglasio kako su danas potpisani i prvi ugovori o dodjeli nepovratnih namjenskih sredstava kapitalne pomoći za poticaje razvoja i održivosti industrijske prerade drva. Riječ je o sredstvima u iznosu od 53,4 milijuna kuna koja trebaju pomoći povećanju konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora.

Istaknuo je i kako je u završnoj fazi izrade zakon o industrijskoj preradi drva te donošenje drvno industrijske platforme. Direktorica Zagrebačkog velesajma Katja Luka Kovačić je istaknula kako je Ambienta u zadnjih deset godina prerasla u jedan od najuspješnijih sajmova ZV-a te postala istinski brend i zaštitni znak ZV-a. Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći broj izlagača, veću izložbenu površinu te veći broj posjetitelja, kazala je.

Tako se na ovogodišnjoj Ambienti u 18 sajamskih paviljona na izložbenoj površini od 51,5 tisuća četvornih metara predstavljaju izlagači namještaja za stanovanje i urede, kupaonice i kuhinje, proizvoda i opreme za unutarnje uređenje te repromaterijala, strojeva i alata za unutarnje uređenje i drvnu industriju.

Tijekom Ambiente, koja traje do 19. listopada, održat će se niz stručnih skupova, među kojima je današnji Poslovni klub, na kojem će predstavnici drvne industrije i Vlade razgovarati o konkurentnosti drvnog sektora. (hina/metro-portal)

14.10.2008. 14:50:21
Novi komentar
nužno
nužno