« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SPLIT

Otvoren Atlantis Festival

Atlantis Festival je u najnovijem četvrtom izdanju poprimio značajke visoke kulturne manifestacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Atlantis Festival, otvorenje)
Više o

Split

,

izložba

,

otvorenje

,

topli napitci

,

gljivica

,

Dmitar Berbatov

Nekoliko stotina splićana nazočilo je sinoć, 28. srpnja, prvom splitskom postavu izložbe španjolskog umjetnika - ilustratora, grafičkog dizajnera i tipografa Alexa Trochuta.

Pročelnica Službe za kulturu i umjetnost Maja Munivrana ispred Grada i organizatora otvorila je kraćim prigodnim govorom ne samo ovu izložbu prodajnog tipa, već ujedno i četvrto izdanje Atlantis Festivala.

Otvorenje je proteklo u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, a među posjetiteljima smo, osim „regularne" festivalske publike - ekstremnih sportaša, glazbenika i fanova - zapazili brojna lica iz splitskog kulturnog, medijskog i društveno-političkog miljea od novinara i umjetnika, sve do djelatnika civilnog i edukacijskog sektora.

Generalni je dojam kako je na ovoj izložbi možda po prvi puta jedan festival urbane i sub-kulture, začet na ulici, samom lokacijom, organizacijskom razinom i odzivom publike i odgovornih struktura poprimio značajke visoke kulture i ugradio se u oficijelnu društvenu konstrukciju lokalne zajednice grada Splita.

O povijesnosti je vjerojatno još uvijek prerano govoriti, ali čini se da će, nastavkom festivalskih događanja na pripadajućoj razini, grad Split s Atlantis Festivalom uploviti u puno mirnije, svježije, kulturnije i zabavnije vode od onih ustajalih u posljednjim desetljećima.

Večeras u 20h Atlantis Festival se nastavlja u neposrednom susjedstvu izložbe, u gradskom parku Đardin, natjecanjem u skateboardingu „Lord of the Lines". Prijave su još danas otvorene za sve zainteresirane, a pobjednika ćemo dočekati oko ponoći uz svjetla reflektora, DJ pratnju i bogate nagrade - 6000 kuna u gotovini, Sony Ericsson Vivaz mobilni uređaj i Vans poklon paket. Nakon natjecanja sve one željne plesa zabavljat će Funk Guru, Vizitor, Golem & Oxide u klubu Jungla.

Treći i četvrti ( ujedno i završni ) dani festivala posvećeni su glazbenom dijelu programa: Tvrđava Gripe tada će ugostiti brojna strana i domaća imena. Prvi glazbeni dan imati ćemo priliku slušati Mistakemistake, Thieves Like Us, Lollobrigidu i Apparata, dok će nas drugi dan rasplesati Nipplepeople, Let3, WhoMadeWho, Shy Child i Symbol One. Ulaznice za glazbeni dio programa mogu se kupiti na ulazu u tvrđavu po cijeni od 100 kuna / dan.

Sve detalje možete proučiti na službenoj web stranici festivala:
www.atlantisfestival.hr

29.07.2010. 11:31:34
Novi komentar
nužno
nužno