« Kultura
objavljeno prije 14 godina
GRAD DJECE

Otvoren 50. međunarodni dječji festival u Šibeniku

Međunarodni dječji festival otvorio je predsjednik Ivo Josipović koji je izjavio da Šibenik ovime pokazuje svjetsku vrijednost

Međunarodni dječji festival Šibenik
Međunarodni dječji festival Šibenik (Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

Ivo Josipović

,

Marion Bartoli

,

mali kristalni globus

50. međunarodni dječji festival u Šibenik večeras je otvorio predsjednik Ivo Josipović.

''Festival s toliko puno djece iz cijeloga svijeta na ponos je i diku Hrvatskoj i Šibeniku'', rekao je Josipović dodavši da je festival zapravo vršnjak njegove generacije.

U kratkom obraćanju Josipović je rekao da cijeli grad Šibenik prepušta mladim prijateljima koje je pozvao da uživaju u umjetnosti.

>> Dosad najveći Međunarodni dječji festival u Šibeniku

"Šibenik nije velik kao Zagreb ili New York ili Berlin, ali ovim festivalom pokazuje da može organizirati nešto što ima svjetsku vrijednost", kazao je Josipović pod čijim se pokroviteljstvom i održava ovogodišnji Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović rekao je da će u idućih 15 festivalskih dana Šibenikom proći na tisuće gostiju, pretežito djece i zaželio da njegov grad "bude kao dijete".

Svečanosti otvaranja festivala nazočili su, među ostalima, izaslanik premijerke Jadranke Kosor saborski zastupnik Ante Kulušić te izaslanica ministra kulture Bože Biškupića državna tajnica Nina Obuljen i pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan. (hina/metro-portal)

19.06.2010. 23:50:48
Novi komentar
nužno
nužno