« Clubbing
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
YOLO

Otvara se hram hedonizma u Bolu na Braču

YOLO je cocktail bar i noćni klub koji će Bol pozicionirati u središte zbivanja ove sezone

You Only Live Once klub
You Only Live Once klub (Arhiva)
Više o

Brač

,

YOLO

,

You Only Live Once

,

Bol na Braču

Novi brački adut, YOLO smješten na centralnom Bolskom trgu upravo je ono što je proteklih godina nedostajalo jednoj od naših najposjećenijih turističkih destinacija. Brač je zaslužio jedan ovakav suvremeni klub, bogatiju turističku ponudu i nove goste, a Yolo pak sve one koji će u njegovom prostoru živjeti hedonizam.

Iza naziva kluba se krije akronim za moto „You Only Live Once" ili u prijevodu „samo jednom se živi" što je zapravo bila tema uređenja ovog objekta, ali i glavna misao publike koja se ljeti u njegovom prostoru očekuje. Za dizajn interijera zaslužan je arhitekt Duje Kaliterna kojem su klubovi People's i The Room u Zagrebu, Imperium u Splitu, Gil's u Dubrovniku, Nautica i Pink Champagne na Hvaru najčešće ogledalo dosadašnjeg rada i stručnosti u ovom području arhitekture i dizajna.

„Klub je spoj starinske arhitekture i modernog dizajna, a vizualno ima dvije različite priče. Prva priča je dnevna; trg koji je cijeli opločen bijelim kamenom, namještaj je također svijetal, bijel i prozračan sa tirkiznim jastucima, a druga priča je sam prostor lokala, koji je mračniji, noćni, diskretniji, kombinirali smo crne i pastelne bež boje, kako bismo dobili kontrast sa tamnijim kamenom kojeg smo pronašli u interijeru. Željeli smo stilski i bojama naglasiti te dvije priče koje se događaju ljeti, dnevni boravak na otvorenom i onda noćne zabave do ranih jutarnjih sati u zatvorenom dijelu objekta" - opisuje Duje Kaliterna kojeg je na Bol pozvao investitor, na njegovo veliko zadovoljstvo, jer je i sam porijeklom sa Brača.

„Sam proces projektiranja je trajao nekoliko mjeseci, i imao sam potpunu slobodu, jer mi je investitor dao puno povjerenje. Osim projektiranja radili smo i cjelokupno opremanje objekta, kako bi bili sigurni da će biti ispunjena početna ideja do samog kraja".

Ime klubu je dao sam vlasnik lokala, poduzetnik i vrsni chef gosp. Vinko Marinković iz Bola. YOLO - You Only Live Once, ponešto je izmijenjena James Bondovska parola, koja je služila dizajneru kao početna ideja za interijer lokala, jedan JamesBondovski interijer, dok je centralni dio prostora nadsvođen bačvastim kamenim svodom bio najviše inspirativan i svakako ga je dizajner želio očuvati i što manje intervenirati u njega.

Uz Marinu Fernandez i rezident DJ-e na otvaranju sprema se aktualna plesna house i RnB glazba, catering ekskluzivnog restorana Vagabundo Bol i piće dobrodošlice. U ostatku sezone YOLO će promovirati klupski glazbeni program (latino, house, RnB, nu disco) u izvedbi domaćih i stranih DJ-a. Više informacija na www.facebook.com/yolo.bol.croatia

25.06.2013. 04:09:00
Novi komentar
nužno
nužno