« Kultura
objavljeno prije 10 mjeseci
IZLOŽBE

"Otkrivanje tendencija" Mladena Žunjića

Riječ je izboru djela Mladena Žunjića nastalih u proteklu godinu dana. Za izložbu su odabrani veliki formati 150 x 100 cm, 100 x 100 cm, ulja i akrili na platnu

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Arhiva)
Više o

izložba

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik , slikar Mladen Žunjić predstavlja se od 06.07. do 10.09. 2023., velikom ljetnom izložbom u Galerija kvART  - u izvanrednom izlagačkom prostoru veličine cca od 200 metara četvornih.,voditeljica galerije,organizatorica izložbe i promotorica je Martina Slovjak , na 1. katu Trgovačkog centraWestgate City (Westgate Shopping Center) zapadni dio grada Zagreba . Nije nevažno napomenuti kako je riječ o najvećem hrvatskom trgovačkom centru.

Riječ je izboru djela Mladena Žunjića nastalih u proteklu godinu dana. Za izložbu su odabrani veliki formati 150 x 100 cm, 100 x 100 cm, ulja i akrili na platnu.

I ovom prigodom autor se predstavlja žestokim kolorizmom, snažnim i nezaustavljivim tokovima energije, koji ponekad ostavljaju dojam kako se kreću kroz sve slike istodobno.

Žunjićevo slikarstvo temelji se na slobodi geste i kreiranju nefigurativnog paralelnog svijeta, složenog i promjenljivog, nestalnog.

Njegove slike vibriraju, doista žive svoje specifične živote u čudesnom kolopletu formi i boja.

Slikar Mladen Žunjić realizirao je do ove izložbe impresivni opus, sačinjen od niza akrila i ulja najvećim dijelom s apstraktnim motivima i eruptivnim nanosima boja, koje ostavljaju vidljiv, trajan trag o vlastitom postojanju, izveden na velikim formatima platna.

Osobitost slikarskog opusa Mladena Žunjića jest i izniman vitalitet koji naprosto izvire iz slika, iz njihove dubine.

Opus Mladena Žunjića u aktualnoj hrvatskoj umjetnosti, svakako ima zasebno, izdvojeno mjesto i po nadahnutosti autora ali i po brojnosti ciklusa na velikom formatu.

Piše: Miroslav Pelikan
09.07.2023. 11:00:00
Novi komentar
nužno
nužno