objavljeno 26.08.2009. 09:14:23
Premlaćivanje

Osuđen Chris Brown

Američka R&B zvijezda, koja je u veljači prebila svoju tadašnju djevojku Rihannu, u idućih pet godina neće se smjeti približiti pjevačici.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Pored petogodišnje uvjetne zatvorske kazne, Brown je osuđen na šest mjeseci društveno korisnog rada te bi trebao proći i jednogodišnje savjetovanje o neprihvatljivosti obiteljskog nasilja.

Sutkinja višeg suda u Los Angelesu, Patricia Schnegg, Browna je upozorila da bi mogao završiti u zatvoru prekrši li bilo koji uvjet, pogotovo onaj da se drži najmanje 100 metara daleko od Rihanne.

Sutkinja je dodala da želi vidjeti pravi fizički rad, a ne "klasičan" dobrotvorni radi istaknuvši kako će Brown "kupiti smeće pored autoceste, čistiti automobile i održavati dvorišta" te sudjelovati u savjetovanju jedne kršćanske udruge.

Prema sudskom izvješću, Brown je Rihannu napao dva puta prije javnosti najpoznatijeg napada u veljači nekoliko sati prije dodjela nagrada Grammy. Prvo se fizičko zlostavljanje dogodilo u Europi kada se par posvađao nakon čega je Rihanna ošamarila Browna, a on ju je  gurnuo u zid. Drugi napad dogodio se tri tjedna prije Grammyja na Barbadosu - Brown i Rihanna vozili su se u automobilu kada je izbila svađa u kojoj je nasilni pjevač razbio dva prozora na vozilu.

Pjevač će kaznu odraditi u Virginiji odakle potječe, no svaka će tri mjeseca morati dolaziti u Los Angeles gdje će sutkinja procjenjivati njegov napredak.

Rihanna nije nazočila suđenju, a Browna je pratila njegova majka.

Izvor: HINA

26.08.2009. 09:14:23
http://m.metro-portal.hr/osudjen-chris-brown/20831/