« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
a da imamo nove izbore?

Osniva se paravlada koja će se zvati Koalicijsko vijeće

Nevjerojatna formulacija koja bi trebala koaliciju ostaviti na vlasti pod svaku cijenu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Đurđa Adlešič

,

Jadranka Kosor

,

koalicijsko vijeće

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič izjavila je danas nakon konzultacija kod predsjednika Republike Stjepan Mesića da HSLS daje potporu novoj hrvatskoj vladi s mandatarkom Jadrankom Kosor, te istaknula da će koalicijski partneri unaprijediti međusobnu komunikaciju kroz osnivanje koalicijskog vijeća koje će "razmatrati odluke Vlade".

Koalicijski sporazum se neće mijenjati u glavnom sadržaju, a očekujemo da buduća vlada krene energičnije u borbu sa sadašnjim kriznim ekonomskim stanjem, rekla je Adlešič novinarima nakon sastanka.

Dodala je da su partneri suglasni da treba što kvalitetnije i bolje komunicirati sa zastupnicima. "Vjerojatno ste čuli o vijeću koje će biti osnovano, to je koalicijsko vijeće koje će se sastajati i zajedno razmatrati odluke Vlade", rekla je Adlešič.

Upitana ima li Kosor snage da bude premijerka, čelnica HSLS-a rekla je kako je sigurna da bi "puno manje ljudi postavljalo to pitanje da je na to mjesto izabran muškarac".

"A svakom mandataru treba dati 90 dana, pa mislim da je to zaslužila i Jadranka Kosor", ustvrdila je, iako se složila s ocjenom novinara da Hrvatska nema tih 90 dana. "Mi već kasnimo i jedino mogu reći da nam je žao što gubimo vrijeme", rekla je Adlešič i ocijenila da će nova vlada "vrlo brzo uhvatiti tempo".

Izvor:Hina

03.07.2009. 19:02:37
Novi komentar
nužno
nužno