« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Oslobođen grčki milijunaš

Grčki brodovlasnik oslobođen uz golemu otkupninu

Pericles Panagopoulos
Pericles Panagopoulos
Više o

bogataši

,

otkupnina

,

Pericles Panagopoulos

,

otmica grčkog brodovlasnika

,

puštanje na slobodu

Pericles Panagopoulos, grčki brodovlasnik kojega su 12. siječnja otele nepoznate osobe, oslobođen je noću na utorak u Ateni pošto je njegova obitelj otmičarima isplatila golemu otkupninu, prema medijima najveću ikada isplaćenu otkupninu u Grčkoj.

Panagopoulos je treći bogati poslovni čovjek otet u Ateni u zadnjih pola godine, nakon otmice istaknutog liječnika te direktora aluminijske tvrke za kojega je također bila isplaćena velika otkupnina.

Brodovlasnika je pronašla policijska ophodnja na nekome parkingu u industrijskoj zoni, gdje su ga otmičari ostavili i dojavili obitelji.

Grčki mediji navode da je za njega isplaćena otkupnina od 30 milijuna eura, što se smatra najvećom ikada isplaćenom otkupninom u Grčkoj.

Prema policiji brodovlasnik vjerojatno nije bio zlostavljan, no situacija je bila dramatična jer Panagopoulos mora redovito primati inzulin i upravo je zbog toga njegova supruga putem televizije pozvala otmičara da puste njezina supruga, a ona će biti taokinja dok obitelj ne prikupi novce.

Policijska je istraga upravo zbog inzulina obuhvatila i sve ljekarne u regiji ne bi li se doznalo jesu li otmičari pokušavali kupiti lijekove.

Panagopoulosa, predsjednika brodarske tvrtke "Superfast Ferries", specijalizirane za trajektni prijevoz na liniji Grčka - Italija, 12. siječnja otela su trojica muškaraca naoružana "kalašnjikovima" dok se vozio na posao.

Svoj poslovni uspon počeo je 1971. tvrtkom Royal Cruise Line koja je dominirala u sektoru krstarenja, a 90-ih godina uglavnom se prebacio na sektor trajektnih linija. Smatra se da je za 280 milijuna eura prodao dijelove svojeg poslovnog carstva Attica u listopadu 2007. grčko-emiratskoj grupi MIG. (hina/metro-portal)

20.01.2009. 14:22:21
Novi komentar
nužno
nužno