« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
'NASLIJEĐE'

Osijek prezadužen, a blagajna prazna

Osječki gradonačelnik šokiran je stanjem gradskog poslovanja, a tvrdi i kako su plaće zaposlenih upitne zbog dugovanja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos, CROPIX)
Više o

Anto Đapić

,

HSP

,

Osijek

,

dugovi

,

HDSSB

,

Krešimir Bubalo

,

osječki proračun

Novi osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo koji je prošlog tjedna dužnost preuzeo od Ante Đapića izjavio je kako je šokiran zatečenim stanjem. "Trebat će vremena, ozbiljnog rada i odricanja da se stanje dovede u red", rekao je Bubalo i dodao kako "svaki dan otkriva nove dubioze" te da su rashodi Grada Osijeka trenutno za više od 68 milijuna kuna veći od prihoda.

"Grad je praktično već u blokadi što znači da su možda upitne i plaće oko 300-tinjak zaposlenika", rekao je osječki gradonačelnik. Ocijenio je kako je nevjerojatno što su ispostavljeni računi na 'okrugle cifre', što je nelogično i ukazuje da nešto nije u redu".

Osječki gradski proračun je 591 milijun "što je očito prenapuhano te ćemo ga rebalansom morati rezati za 50-tak milijuna", kazao je Bubalo. Kao poseban problem istaknuo je što svaki dan stižu na naplatu računi gradskih tvrtki koji "u ovom trenutku iznose više od 19 milijuna kuna ".

U nizu primjera koje je iznio kao drastične primjere lošeg i opasnog poslovanja Bubalo je naveo i račune bez ugovora, a najavio je da se idućih dana nastavlja s češljanjem svih ugovora i gradskog poslovanja.

Bubalo je napomenuo kako će se u srpnju u Osijeku održati Europsko prvenstvo u streljaštvu, a Grad nema osiguranih 14 milijuna kuna za tu namjenu. "Nešto moramo poduzeti jer se Osijek sigurno neće blamirati pred europskom i svjetskom javnošću".

Izvor: Hina

09.06.2009. 21:34:18
Novi komentar
nužno
nužno