« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KRAJ SAMOVOLJE

Osijek ponovo dobiva "pauka"

U Osijek se nakon dvije godine vraća "pauk", tj. služba za premještanje nepropisno parkiranih vozila s javnih gradskih prostora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Osijek

,

pauk služba

Predstavnici osječke gradske uprave i tvrtke Autocentar "Lozić" potpisali su danas u Osijeku ugovor o koncesiji za obavljanje te djelatnosti pa će Osijek, nakon raskida ugovora s bivšim koncesionarom prije dvije godine, ponovno uvesti tu službu.

Ugovorom je određeno da će odvoz nepropisno parkiranih vozila stajati 400 kuna, svaki dan zadržavanja vozila na koncesionarovu parkirališnom prostoru vlasnike vozila stajat će još 50 kuna, a gradu Osijeku će pripasti 25 posto prihoda od toga posla.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako su nakon raskida ugovora s bivšim koncesionarom tvrtkom "Livaja" građani sve češće nepropisno parkirali vozila, što je ponekad uzrokovalo zastoje u gradskom prometu zbog automobila parkiranih čak i na tramvajskim tračnicama.

Najavio je kako će rad novog koncesionara biti pojačano nadziran, među ostalim, i podnošenjem mjesečnih izvješća, kako bi se izbjegle teškoće koje je grad imao s prijašnjim koncesionarom, s kojim je zbog manje uplaćena novca nego je bilo ugovoreno prije dvije godine i raskinut ugovor. (hina/metro-portal)

01.04.2010. 17:07:14
Novi komentar
nužno
nužno