« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
KAŽU AMERIKANCI...

Osamu Bin Ladena izdao strah od tehnologije

Amerikanci tvrde da im je bilo čudno da tako bogata vila nema ni telefonski niti internetski priključak

Fotografija vijesti
Više o

Osama bin Laden

,

ubijen Osama bin Laden

Nepovjerenje Osame bin Ladena prema tehnologijama razotkrilo je obavještajnim službama njegovo skrovište jer je u svijetu u kojem svi imaju telefon upravo činjenica da ga nema bogata vila upravo to bilo sumnjivo, rekao je u ponedjeljak američki dužnosnik prenosi Hina.

Vila u gradu Abotabadu u Pakistanu, gdje se do ubojstva noću na ponedjeljak krio mozak terorističke operacije 11. rujna, nije imala ni telefonski ni internetski priključak, rekli su američki dužnosnici.

Razlog potpune izolacije vjerojatno je bio bin Ladenov strah da bi njegova komunikacija mogla biti nadzirana, no u oči je upalo baš to da luksuzna kuća vrijedna milijun dolara ne posjeduje telefonski priključak.

"Sve što smo vidjeli, sofisticirane mjere sigurnosti, smještaj zgrade, organizacija, sve je savršeno odgovaralo predodžbi o tome kako bi moglo izgledati bin Ladenovo skrovište", rekao je američki dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

Američki komandosi, koji su noću napali zgradu i ubili bin Ladena, koristili su se svim sofisticiranim sredstvima, rekao je direktor središnje američke obavještajne agencije (CIA) Leon Panetta.

Za operaciju su bile angažirane američka Agencija za nacionalnu sigurnost (NSA), specijalizirana za prisluškivanje i Nacionalna geospacijalno-obavještajna agencija, specijalizirana za satelitsko snimanje, rekao je Panetta.

03.05.2011. 09:28:40
Novi komentar
nužno
nužno