« Iza ogledala
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
VELIKA OBMANA

Osama bin Laden nije kriv za 9/11

Bin Ladena se službeno ne tereti za teroristički napad zbog kojeg je počeo rat protiv terorizma

Bin Laden
Bin Laden (FBI.gov)
Više o

Osama bin Laden

,

11. rujna

,

9/11

,

rat u Afganistanu

,

ubijen Osama bin Laden

"Ubijen najtraženiji terorist", naslov je kojeg su 2. svibnja objavili svi svjetski mainstream mediji, a već u podnaslovu se ime Osame bin Ladena spominjalo u kontekstu napada na Blizance 11. rujna. No, bin Ladenova odgovornost za tragediju nikada nije dokazana, a u njegovom opisu na službenim stranicama FBI-ja se događaj po kojem je najpoznatiji široj javnosti uopće ne spominje:

Ukratko i karikirano, bin Ladena je cijeli svijet mrzio za nešto što je samo možda počinio, a što su mediji, prema uputama koje su dobili, deset godina predstavljali kao jedinu moguću istinu. Tragedija koja se dogodila u New Yorku pod još uvijek vrlo sumnjivim okolnostima svjetskim je moćnicima poslužila kao opravdanje za "rat protiv terorizma", za ulazak u Afganistan i početak velike potrage za čovjekom koji je navodno skovao najmračniji teroristički napad novijeg doba. Taj isti Osama bin Laden, kojeg je godinama školovala i financirala CIA, danas je simbol pobjede u "ratu protiv terorizma", velikog uspjeha Baracka Obame i američke administracije.

Je li bin Laden doista organizirao napad 11. rujna ili je u tom slučaju njegovo ime iskorišteno, kao uostalom i cijela Al-Kaida koja je godinama bila doslovno popis osoba koje za CIA-u izvršavaju tajne operacije? Čovjeku koji je smaknut hicem u glavu za napad 9/11 nikada nije suđeno niti je njegova odgovornost dokazana. Njemački dnevni list FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) u aktualnom broju stoga pokušava razjasniti što se bin Ladenu točno predbacuje.

Jedina optužnica koja je protiv bin Ladena doista pokrenuta datira iz lipnja 1998. Na osam stranica se opisuje tada još kratka povijest Al-Kaide koja je na čelu s bin Ladenom skrivila smrt 18 američkih vojnika u glavnom gradu Somalije 1993. godine. Optužnica je kasnije proširena - dodani su, između ostalog, bombaški napadi na američke ambasade u Nairobiju i Dar-es-Salaamu, no tragedija u New Yorku 11. rujna se ne spominje.

Na pitanje zašto se 9/11 ne navodi među djelima zbog kojih je bin Laden među najtraženijim teroristima, glasnogovornik FBI-ja Rex Tomb doslovno kaže: "The reason why 9/11 is not mentioned on Usama Bin Laden's Most Wanted page is because the FBI has no hard evidence connecting Bin Laden to 9/11." Drugim riječima, nema dokaza. Bush je nakon napada, zbog kojeg je poslao tisuće vojnika u Afganistan, samo u svom stilu izjavio: "Znamo da je kriv, ne moramo ništa dokazivati." Toliko o demokraciji. 

Inače, alternativni mediji uglavnom sumnjaju u ubojstvo bin Ladena. Obama ga je proglasio mrtvim bez dokaza (fotografija koja prikazuje starca s bradom kako gleda TV ništa ne dokazuje jednako kao i druge fotografije objavljene iz službenih izvora za koje se kasnije uspostavilo da su lažne). Pogledajte video: 

10.05.2011. 22:20:00
Novi komentar
nužno
nužno