« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
EKO CENTAR NA CRESU

Osam bjeloglavih supova vraćeno u prirodu

Iz Oporavilištu za supove na otoku Cresu u prirodu je pušteno osam supova, koji su prije godinu dana spašeni od utapanja

Bjeloglavi sup, Wikipedia
Više o

bjeloglavi sup

,

Cres

,

Eko centar

,

Caput Insulae Beli

U Oporavilištu za supove Eko centra Caput Insulae Beli na otoku Cresu danas je u prirodu pušteno osam supova, koji su prije godinu dana spašeni od utapanja, doznaje se danas iz eko centra u Belom, javlja Hina.

Bjeloglavi sup jedna je od najugroženijih vrsta ptica u Europi, a u našoj zemlji prijeti mu izumiranje, pa se u eko centru u Belom provodi zaštita; supovi se spašavaju, liječe i oporavljaju, a zatim vraćaju u prirodu.

Integralna zaštita supova jedna je od osnovnih djelatnosti Eko centra Caput Insulae Beli, koji djeluje kao istraživačko -edukacijski centar za zaštitu prirode.

Spašavanje bolesnih ili nastradalih supova provodi se od osnutka eko centra 1993., a od 2003. taj je centar službeni državni centar za skrb o strogo zaštićenim supovima.

Osnivač Eko centra Caput Insulae Beli je Goran Sušić, a centar je registriran kao nevladina, neprofitna udruga.

Eko Centar Caput Insulae Beli dobio je u rujnu ove godine nagradu za projekt „Ekoturizam na Tramuntani kao metoda zaštite prirodnog i kulturno-povijesnog nasljeđa ." Riječ je o godišnjoj nagradi Skal Club-a International, koji okuplja menadžere u turizmu, za projekte održivog razvoja u turizmu u kategoriji „General Countryside", u konkurenciji sa svjetskim turističkim agencijama i nacionalnim parkovima.

01.10.2011. 16:41:57
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Luve BS
    04.03.2012. 11:27
    Jadni supići
    =(
Novi komentar
nužno
nužno