« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
POBUNA U SIRIJI

Oružani sukob preselio se u sami centar Damaska

Očevici navode da se u dobro čuvanoj četvrti al-Meze, u kojoj se nalaze brojne vladine i sigurnosne institucije, vode borbe strojnicama i ručnim bacačima raketa

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Damask

,

oružani sukob

Snažni sukobi izbili su u ponedjeljak u središtu glavnog sirijskog grada Damaska između sirijskih pobunjenika i snaga odanih predsjedniku Bašaru al-Asadu, rekli su očevici, javlja Hina.

Očevici navode da se u dobro čuvanoj četvrti al-Meze, u kojoj se nalaze brojne vladine i sigurnosne institucije, vode borbe strojnicama i ručnim bacačima raketa. Zasad nema izvješća o mogućim žrtvama, ali stanovnici četvrti navode da su sukobi intenzivni.

"Borbe se vode pokraj tržnice Hamade, a zvukovi eksplozija čuju se diljem četvrti. Sigurnosne snage blokirale su više ulica, a ulična rasvjeta je ugašena", rekao je jedan očevidac za Reuters.

Sukobi u glavnom gradu uslijedili su dan nakon što su u napadu autobombom u Alepu, drugom po veličini sirijskom gradu, poginule tri osobe a 25 je ranjeno. Državna televizija je izvijestila da je riječ o "terorističkom napadu", dok su pobunjenici za napad optužili sirijski režim.

U dvama napadima autobombama u subotu u Damasku, za koje su sirijske vlasti optužile "teroriste", poginulo je 27 osoba a 140 je ranjeno.

Od konca prosinca u više napada u Siriji, napose u Damasku i Alepu, život je izgubilo više desetaka ljudi. Vlasti i pobunjenici se međusobno optužuju za te napade.

Od 15. ožujka 2011. Siriju potresa neviđena pobuna protiv režima predsjednika Asada. U gušenju pobune ubijeno je više od 9.000 ljudi, po podacima nevladinih organizacija.

19.03.2012. 10:27:54
Novi komentar
nužno
nužno