« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Optuženi za napad na Rađenovića poriču krivnju

Igor Rađenović
Igor Rađenović (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

suđenje

,

Zagrebačke ceste

,

Igor Rađenović

,

premlaćivanje

,

Nikola Presečki

,

Mijodrag Šimunac

Mijodrag Šimunac (41) i Nikola Presečki (26), dvojica optuženih za premlaćivanje bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, izjavili su danas na početku suđenja da se ne osjećaju krivima.

Dvojicu okrivljenika tereti se da su pretukli i pokušali teško ozlijediti Rađenovića na traženje nepoznate osobe koja je Šimuncu platila 3000 eura za napad na tadašnjeg direktora Zagrebačkih cesta.

Oni su danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pred sutkinjom Sanjom Mazzalin odbacili tu optužbu rekavši kako se ne osjećaju krivima. Obojica se brane šutnjom, a obrana drugooptuženog najavila je da će pokušati dokazati da se Presečki u vrijeme napada nalazio na drugom mjestu.

Obrana je također predložila izdvajanje nekih spisa jer smatra kako je bilo nezakonitosti tijekom istrage, odnosno ispitivanja prvooptuženog Šimunca. Naime, prema pisanju medija, Šimunac je nakon uhićenja u policiji priznao da je Rađenovića napao za novac.

U nastavku suđenja, koje je zakazano za 29. i 30. rujna, neposredno će se saslušati devetero svjedoka, među kojima i žrtva Igor Rađenović koji je 16. svibnja napadnut i pretučen ispred zgrade u kojoj živi u Novom Zagrebu.

Na suđenju će se pročitati i iskazi desetero svjedoka iz istrage. Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo za optužene traži 16 mjeseci zatvora.

Presečkog se tereti da je prvo suzavcem po licu poprskao Rađenovića, a Šimunca da je potom žrtvu izudarao metalnom palicom po glavi i tijelu. Obojica optuženika su u pritvoru. U policiji i tužiteljstvu, pak, kažu da i dalje tragaju za nepoznatim naručiteljem.

U medijima se nagađa da je Rađenović pretučen jer je po dolasku u Zagrebačke ceste USKOK-u prijavio navodne nezakonitosti u poslovanju te gradske tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga. (HINA)

23.09.2008. 16:02:35
Novi komentar
nužno
nužno