« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
PRIJAVITE PREVARANTA

Oprez! Čovjek s fotografije je lažni kontrolor ZET-a

Nepoznati muškarac nosi uniformu s obilježjima ZET-a, no nije u posjedu drugih sadržaja kojima su opremljeni ZET-ovi kontrolori

zet kontrolor kontrola tramvaji
zet kontrolor kontrola tramvaji (ZET)
Više o

ZET

,

tramvaji

,

rođeni na današnji dan

Prema obavijesti sa službenih stranica ZET-a, proteklih dana je u tramvajima operirao lažni kontrolor karata. Zasad nepoznati muškarac (vidi fotografiju) predstavljao se kao službena osoba ZET-a; o slučaju je upoznata i zagrebačka policija.  

Nepoznati muškarac nosi uniformu s obilježjima ZET-a, no nije u posjedu drugih sadržaja kojima su opremljeni ZET-ovi kontrolori.

>> ZET uvodi novi oblik plaćanja usluga - vrijednosnu kartu

Prema pravilima, kontrolor ZET-a, prije provjere karata, putniku se mora identificirati službenom iskaznicom, a valjanost karte provjerava elektroničkim uređajem! Ukoliko putnik, koji je zatečen tijekom vožnje u vozilu bez valjane vozne karte, želi na licu  mjesta platiti kaznu, kontrolor mu je dužan prilikom naplate izdati dodatnu kartu vrijednosti 200 kuna i jednu pojedinačnu kartu vrijednosti 10 kuna.

>> Vozačica ZET-ovog tramvaja izbacila putnike između dvije stanice

Na kraju priopćenja ZET upozorava putnike da novac ili dokumente ne ustupaju osobama koje nemaju jasno vidljivu službenu ispravu, a posumnjaju li u njezinu vjerodostojnost, mogu se također, radi dodatnih informacija, javiti na telefon 0800 200 060.

02.07.2010. 19:07:00
Novi komentar
nužno
nužno