« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
afera podravka

Oporba traži smjenu Polančeca

Zbog kriminala u Podravci SDP, HNS i IDS će danas u saborsku proceduru uputiti zahtjev za smjenom nesposobnog ministra

(Željko Hajdinjak/Cropix)
Više o

Damir Polančec

,

Milanka Opačić

,

Damir Kajin

,

Ljubo Jurčić

,

oporba

,

Zvonimir Mršić

,

smjena

Ministar gospodarstva Damir Polančec oko 14.30 sati obratit će se medijima i dati svoj komentar na uhićenja u Podravci, dok zasad svi koji su povezani sa slučajem mudro šute.

SDP pak traži smjenu potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, što je za Jutarnji list potvrdila potpredsjednica stranke Milanka Opačić.

Polančeca smatraju odgovornim i za kriminal u Podravci i za katastrofalnu situaciju u brodogradnji, a zahtjev za njegovom smjenom, iza kojeg stoje i HNS i IDS, već danas će biti upućen u saborsku proceduru.

SDP-ovac Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice, traži da se što prije oformi krizni menadžment Podravke, a da svi oni koji su znali što se događa u tom poduzeću podnesu ostavke.

Ljubo Jurčić ne želi davati nikakve komentare o Podravci, budući da se sad nalazi u drukčijoj situaciji otkad je odlučio preuzeti mjesto predsjednika Nadzornog odbora.

Predsjednički kandidat IDS-a Damir Kajin za Index je rekao bi Državno odvjetništvo trebalo uhititi čelne ljude Vlade.

- Jasan problem Podravke je mnogo dublji, on se ne veže samo za 2009. godinu. Čovjek bi si trebao postaviti pitanje kako su mirovinski fondovi imali udjela u tim tvrtkama, kako su ti mali dioničari, odnosno menadžeri, došli do tako velikog udjela u Podravci. Ako ova uhićenja nisu predstava za raspravu koja predstoji danas o radu Državnog odvjetništva, postoji pitanje što se čeka da se privede one pod čijim je patronatom ovo porobljavanje Podravke bilo moguće. Pod tim mislim na čelne ljude u Vladi, na čelu s bivšim premijerom Sanaderom - rekao je Kajin.

- Znači, problem je tipično hrvatski, nije tu samo riječ o Podravci, slične i gore stvari su se događale i u drugim javnim poduzećima, a sad je stvarno vrijeme da se sa s time izađe van i raščisti ono što građani očekuju da bude raščišćeno. Vrijeme je da se raščisti s pljačkašima koji su pljačkali za svoj račun, a u ime građana - zaključuje Kajin.

21.10.2009. 12:35:16
Novi komentar
nužno
nužno