« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OPĆE NEZADOVOLJSTVO

Oporba traži Berlusconijevu ostavku

Predsjednik Zastupničkog doma Gianfranco Fini, bivši saveznik premijera Silvia Berlusconija, zatražio je ostavku šefa talijanske vlade

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

ostavka

Silvio Berlusconi "mora donijeti odluku da podnese ostavku i objavi početak krize vlade" inače će ministri koji drže Finijevu stranu napustiti vladu, izjavio je on pred 10.000 pristaša njegova pokreta Budućnost i sloboda na njegovoj prvoj nacionalnoj konvenciji, javlja France Presse.

Jedan ministar, jedan zamjenik ministra i nekoliko podtajnika su članovi Finijeva pokreta. Fini je rekao kako bi pristaše njegova pokreta podržali novu vladu koju bi vodio Berlusconi samo ako bi pristao na određene uvjete.

Rekao je kako su među uvjetima novi program kako bi se pomoglo jugu zemlje i potaknulo zapošljavanje te izmjene izbornog zakona, piše Reuters. Fini je prekinuo odnose s Berlusconijem krajem srpnja, napustivši Narod slobode, stranku koju su zajedno osnovali godinu dana ranije, kako bi osnovao vlastitu stranku.

Razlaz je doveo Berlusconija u situaciju da nema sigurnu parlamentarnu većinu nakon što je Fini sa sobom poveo i 40 zastupnika u donjem domu i senatora, navodi Reuters. Navodeći izvore bliske premijeru talijanska agencija Ansa javila je kako Berlusconi za sada nema namjeru dati ostavku, javlja Reuters. (hina/metro-portal)

07.11.2010. 18:39:00
Novi komentar
nužno
nužno