« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
KRITIKE IZ OPORBE

Oporba nije impresionirana HDZ-ovim gospodarskim planom

Čelnici najvećih oporbenih stranaka smatraju kako program vladajuće stranke više sliči na skup dobrih želja te da HDZ jednostavno nema snagu da ga i provede

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Dragutin Lesar

,

Danijel Srb

Komentirajući izborni program HDZ-a predsjednik najveće oporbene stranke, Zoran Milanović, rekao je kako su Jadranka Kosor i HDZ imali na raspolaganju osam godina da naprave dobre stvari, a budući da se to nije dogodilo, pokazuju da nisu u stanju voditi državu, piše Hina.

Napominjući kako HDZ-ov program nije pročitao ali namjerava, Milanović je rekao da vjeruje kako u njemu ima i dobrih stvari, ali se boji da je osam godina koje je HDZ imao na raspolaganju da napravi dobre stvari, prošlo te da su "pokazali tko su i što su i kako su u stanju voditi državu".

Na novinarsko pitanje kako komentira rezultate ankete po kojima imaju 17 posto prednosti pred HDZ-om, Milanović je odgovorio da ne komentira ankete.

"Izbori su pred nama i treba ih dobiti. Nema dobivenih izbora prije nego se završe. HDZ je, bez obzira na sve što se dogodilo, jaka stranka i morat ćemo se potruditi da dobijemo izbore", rekao je Milanović.

Predsjednik HSP-a Danijel Srb izjavio je danas kako je predstavljeni program HDZ-a "skup dobrih želja", no kako ne vjeruje u sposobnost njegova provođenja.

HDZ-ov gospodarski oporavak sveo se na politički marketing što je i glavna odrednica obnašanja vlasti zadnje dvije godine.

Čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar ocijenio je kako HDZ-ov program "možda sa srcem ima veze, ali s razumom ne".

Program HDZ-a je program nastavka društvene nepravednosti, jer se boje oporezivati bogatstvo na uštrb siromašnih.

U gospodarskom smislu program je nastavak stagnacije, rekao je Lesar.

Po njegovom mišljenju hrvatski gospodarstvenici, poduzetnici i radnici u potpunosti su nepripremljeni za ulazak u EU.

27.09.2011. 19:19:00
Novi komentar
nužno
nužno