« Kultura
objavljeno prije 14 godina
ZA STUDENTE

"Opera pod zvijezdama" večeras na Šalati

Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije prikupljaju sredstva za potporu učeničkom i studentskom standardu

dirigent
dirigent (Shutterstock)
Više o

KBC Šalata

,

zagreb-info

,

Opera pod zvijezdama

,

studentski standard

Tradicionalni dobrotvorni koncert "Opera pod zvijezdama", s kojega je prihod namijenjen Nacionalnoj zakladi za potporu učeničkom i studentskom standardu s ciljem prikupljanja sredstava za studentske stipendije, održava se večeras na zagrebačkoj Šalati.

Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije, pod ravnanjem Ive Lipanovića, domaćini su koncerta, a na njemu sudjeluju mladi glazbenici i već afirmirani operni pjevači.

Među mlađim umjetnicima su soprani Vedrana Šimić, Lana Kos i Evelin Novak, tenori Domagoj Dorotić i Davor Lešić. Oni će nastupiti uz Zrinka Soču, Borisa Martinovića, Luciana Batinića i Ivicu Čikeša.

Zaklada je prošle godine dodijelila više od 900 studentskih stipendija od tisuću kuna, a većina je bila namijenjena za deficitarna zanimanja. Stipendije su se dodjeljivale i uspješnim studentima, onima slabijeg imovinskog statusa, studentima invalidima te aktivnim sportašima i onima koji su nekad bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji.

Osnovna uloga Zaklade je prikupljanje i raspodjela financijskih sredstava u vidu dodjele i isplate državnih stipendija, stvaranje i provođenje specijaliziranih projekata u svrhu nagrađivanja nadarenih i osobito uspješnih učenika i studenata, nagrađivanje učenika i studenata za volonterski i društveno odgovoran rad te pružanje potpore projektima posebnim projektima namijenjenim učenicima i studentima s invaliditetom.

Cijena ulaznica za koncert je 100 kuna, a žiro-račun Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu je 2390001-1100357227 (HPB d.d.).(hina/metro-portal)

09.07.2010. 11:50:35
Novi komentar
nužno
nužno