« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Općinski sud u Sisku Čučića oslobodio optužbi

Razvod nije bio pravomoćno potvrđen u Hrvatskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Kiš/CROPIX)
Više o

Ljubomir Čučić

,

Magali Boers

,

otmica djece

Bivši diplomat Ljubomir Čučić oslobođen je danas nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Sisku optužbe da je prošle godine protupravno zadržao svoje dvije kćeri u Hrvatskoj umjesto da ih vrati majci u Francusku s obrazloženjem da u to vrijeme presuda francuskog suda o razvodu nije bila potvrđena u Hrvatskoj.

Sutkinja Općinskog suda u Sisku Nataša Brleković danas je u tajnom prvostupanjskom kaznenom postupku donijela oslobađajuću sudsku presudu za Čučića, njegovu bivšu pravnu zastupnicu, petrinjsku odvjetnicu i sadašnju suprugu Natašu Pifar-Mihelić, te Čučićevu prijateljicu Marijanu Pekas iz Zagreba. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku sve ih je teretilo za protupravno zadržavanje dviju malodobnih kćeri Sare i Lare Čučić.

Općinski sud u Sisku ocijenio je da u kolovozu prošle godine, kada je Čučić zadržao dvoje djece nakon ljetovanja sa njima, zadržavanje djece u Hrvatskoj nije bilo kazneno djelo jer presuda francuskog suda u Limogesu o razvodu braka Magali Boers Čučić i Ljubomira Čučića nije bila pravomoćno potvrđena u Hrvatskoj.

Također je Općinski sud u Sisku procijenio da u tom slučaju nije prekršena Konvencija o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice djece, jer njome nisu propisane zakonske sankcije, već je utvrđen postupak vraćanja djece roditelju od kojih su djeca uzeta. (HINA)

16.09.2008. 21:29:52
Novi komentar
nužno
nužno