« Biznis
objavljeno prije 16 godina i 3 mjeseca

Opatijski WinDays ‘08 okupio 2000 sudionika

Konferencija je izrasla u prvoklasan poslovni događaj

Posjetiteljima su predstavljena nova tehnološka dostignuća
Posjetiteljima su predstavljena nova tehnološka dostignuća (Tea Cimaš/CROPIX)
Više o

Microsoft

,

Opatija

,

Knin

,

WinDays 2008

,

e-Knin

,

‘Tvrđava Knin’

,

PTSP

,

poslovno-tehnološka konferencija

Konferencija WinDays 2008. koja se od 22. do 25. travnja održava u Opatiji, okupila je više od 2000 sudionika, uključujući i dvjestotinjak domaćih i stranih predavača.

Dobre vijesti

Direktor Microsofta Hrvatske, koji je i organizator ove poslovno-tehnološke konferencije, rekao je kako je osnovna poruka ovogodišnjeg događaja da računalnu tehnologiju ne treba povezivati s troškovima i složenošću, nego uz vrijednost i učinkovitost.

S konferencije svakodnevno pristižu dobre vijesti, pa je tako jučer odlično odjeknula ona o projektima digitalizacije povijesne građe Hrvatskog državnog arhiva te hrvatske filmske baštine.

Nadalje, objavljeno je kako je Microsoft Hrvatska s Udrugom i Zadrugom hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a ‘Tvrđava Knin’ potpisao dva sporazuma o suradnji na provođenju projekata e-Knin te Poslovno tehnološkog inovacijskog centra (PTIC-e) u Kninu, koji bi, očekuje se, trebali pridonijeti poticanju lokalnog održivog razvoja.

U sklopu projekta e-Knin Microsoft će udruzi ‘Tvrđava Knin’ pružiti podršku u okviru korporativnih programa za nevladine i neprofitne organizacije, a već im je odobrio i donaciju softvera u vrijednosti od oko 385 tisuća kuna. Program Udruge je projekt ‘Informatikom i znanjem protiv PTSP-a’, koji je dosad prošlo više od tisuću građana.     (HINA/METRO)

23.04.2008. 21:50:48
Novi komentar
nužno
nužno