« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
VIASAT

Opaki izumi na Viasat Explore

U ovoj dokumentarnoj seriji o popularnoj znanosti istražujemo neke od uobičajenih svakodnevnih predmeta koji nas okružuju te neobične priče o njihovu izumu

Kako je nastao švicarski nožić?
Kako je nastao švicarski nožić? (Viasat Explore)
Više o

Opaki izumi

,

Viasat Explore

Pogledajte fascinantnu pozadinu velikog broja predmeta koje danas smatramo dijelom svakodnevnog života u svim dijelovima svijeta! Što izolir-traka i instantna kava imaju zajedničkog? A kako su povezani GPS sustavi i maramice?

Pripremite se za iznenađenje. Viasat Explore ispričat će vam priče o tome kako su i gdje ovi predmeti izumljeni te objasniti nam kako se način proizvodnje i korištenja promijenio do današnjeg dana.

U ovoj dokumentarnoj seriji o popularnoj znanosti istražujemo neke od uobičajenih svakodnevnih predmeta koji nas okružuju te neobične priče o njihovu izumu. Otkrivamo zanimljivu povijest tih svakodnevnih predmeta koji su izvorno izumljeni za ratovanje i istraživanje.

Iz želje supersila za dominacijom, pobjedom u ratovima i istraživanjem svemira izrodio se niz predmeta koji su nam zauvijek promijenili život. Pogledajte kako su i zašto izumljeni te kako se njihova uporaba i proizvodnja promijenila često i do neprepoznatljivosti.

Pratite serijal Opaki izumi na Viasat Explore od 28. rujna do 16. studenog, ponedjeljkom u 21.00.

26.09.2015. 15:26:57
Novi komentar
nužno
nužno