« Spektakli
objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana
EHHH...

Omikron odgodio Grammyje

Ovogodišnja 64. po redu dodjela nagrada Grammy na kojoj se tradicionalno nagrađuju vrhunski glazbenici i glazbene izvedbe, odgođena je na neodređeno vrijeme zbog bojazni od brzog širenja omikron varijante koronavirusa

Odgođena neodređeno do kada...
Odgođena neodređeno do kada... (Arhiva)
Više o

Grammy

,

odgoda

,

omikron

Svečanost dodjele trebala se održati u dvorani Crypto.com Arene (nekadašnjeg Staples Centera) u središtu Los Angelesa i emitirati uživo na mreži CBS 31. siječnja.

"S obzirom na neizvjesnost u pogledu širenja varijante omikron, održavanje svečane dodjele nagrada 31. siječnja jednostavno je prerizično", objavili su CBS i Recording Academy (škola glazbenika i glazbenih profesionalaca koja organizira Grammy) u zajedničkom priopćenju, dodajući da će uskoro objaviti novi datum održavanja showa.

Nominacije za nagrade objavljene su u studenome.

Pijanist i vođa benda Stay Human, mladi Afroamerikanac Jon Batiste ove godine ima najveći broj nominacija - u čak 11 kategorija, a među nominiranima su tinejdžerska pop senzacija Olivia Rodrigo, ali i glazbeni veteran Tony Bennett (95), koji je svoj prvi Grammy osvojio 1963. godine.

Trevor Noah iz The Daily Showa i ove je godine trebao voditi dodjelu nagrada.

U međuvremenu su uvedene neke promjene. Četiri najveće kategorije - za pjesmu godine, snimku godine, album godine i najboljeg izvođača godine - sada imaju po 10 nominacija umjesto osam, a o pobjednicima odlučuje skupina koja ima više od 11 tisuća članova.

I prošlogodišnja dodjela nagrada Grammy odgođena je zbog pandemije covida-19.

08.01.2022. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno