« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ODE NAM LJETO

Olujna bura i mokre ceste otežavaju promet

Bura puše na dionicama autocesta A1 i A6 te na dijelovima Jadranske magistrale, a ceste su mokre i skliske u većem dijelu zemlje

promet hak bura
promet hak bura (Goran Šebelić/Cropix)
Više o

promet

,

bura

,

HAK

,

mokri kolnici

Olujna bura koja otežava večeras promet, javlja Hak. Zbog toga dionicom autoceste A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok prometuju samo osobna vozila, dok ostali voze obilazno državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog.

Na Paškom mostu te dionicama Jadranske magistrale između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene zabrana vrijedi za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama, također zbog jakog vjetra. Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Promet je pojačan na autocesti A1 u smjeru unutrašnjosti i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane.

Oprezno treba voziti u većem dijelu Hrvatske zbog mokrih i skliskih kolnika od kiše te na cestama kroz gorja i duž Jadranske magistrale zbog mogućih odrona.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti D66 kod mjesta Raša prometuje se otežano jednim kolničkim trakom. Zbog nekoliko prometnih nesreća prometuje se otežano i na Jadranskoj magistrali u mjestu Podstrana te kroz Kaštela.

Za sav je promet zbog radova zatvorena državna cesta D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.

Putnički je promet gust na graničnim prijelazima Kaštel, Macelj i Bregana u oba smjera, te na Pasjaku na izlazu iz Hrvatske. Zbog nestanka struje na GP Macelj teretna se vozila preusmjeravaju na GP Lupinjak, a zbog gužve prometna policija isključuje teretna vozila kod čvora Sveti Križ Začretje.

Trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

30.08.2010. 21:48:02
Novi komentar
nužno
nužno