« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
3:2

Olić i Robben odveli Bayern u polufinale

Manchester United je u 41. minuti vodio s visokih 3:0, no Bayern se uspio probuditi i izboriti polufinale protiv Lyona

(Getty Images)
Više o

Ivica Olić

,

Liga prvaka

,

Manchester United

,

Bayern

,

Wayne Rooney

,

Arjen Robben

,

Darron Gibson

,

Nani

Nogometaši Bayerna iz Muenchena plasirali su se u polufinale Lige prvaka iako su u uzvratnom dvoboju četvrtfinala izgubili na Old Traffordu od domaćeg Manchester Uniteda s 3-2. No, kako je prva utakmica u Muenchenu završila pobjednom Bayerna od 2-1, njemački predstavnik se plasirao među četiri najbolje momčadi zbog više pogodaka postignutih u gostima.

Hrvatski reprezentativni napadač Ivica Olić ponovno je bio strijelac za Bayern, baš kao i prije osam dana u Muenchenu. Ovog je puta postigao prvi pogodak svoje momčadi kojim je u 43. minuti smanjio rezultat na 3-1. Prethodno je Manchester United poveo sa 3-0 preko Darrona Gibsona (3) i Nanija (7, 41). Konačnih 3-2 postavio je Arjen Robben (74).

Olić je igrao do 84. minute kada ga je zamijenio drugi hrvatski reprezentativac u sastavu Bayerna Danijel Pranjić.

Na veliko iznenađenje Bayernova trenera i igrača, Wayne Rooney se našao u početnoj postavi Manchester Uniteda iako je prije samo osam dana ozlijedio ligamente desnoga gležnja, a taj faktor iznenađenja u potpunosti je upalio jer je nakon samo sedam minuta bilo 2-0 za engleskog prvaka.

Manchester nakon 7 minuta vodio 2:0

Prvi pogodak pao je već u 3. minuti, akciju je pokrenuo Rafael, Rooney je proslijedio loptu do Darrona Gibsona čiji je ne pretjerano jak udarac s 25 metara iznenadio loše postavljenog vratara Hans-Joerga Butta i završio u mreži. U 7. minuti Rooney je na desnom krilu pronašao Valenciju koji je prevario Badstubera i ubacio na peterac gdje je Nani sjajno reagirao i udarcem petom poslao loptu u mrežu.

Do završnice prvoga poluvremena Manchester United je gospodario terenom, dok Bayern nije niti jednom ozbiljnije zaprijetio Van der Saru. Prvu pravu priliku za Bavarce u 39. minuti imao je Ivica Olić, ali nije najbolje primio dodavanje Muellera pa mu je Van der Sar uspio ući u šut.

Dvije minute kasnije činilo se da će taj Olićev promašaj biti skup jer je Nani odličnim udarcem s 15-ak metara pogodio sam gornji desni kut Buttova gola i povisio na 3-0. Ponovno je asistent za pogodak bio Valencia koji je projurio po desnom krilu.

Ipak, u 43. minuti Olić je vratio Bayern u igru. Mueller je glavom poslao loptu u kazneni prostor, tamo je Olić dobio dvoboj protiv Carricka i potom iz teške situacije iskosa svladati Van der Sara.

Robben spasio Bayern

Početkom drugoga poluvremena Manchester United je ostao s igračem manje jer je desni branič Rafael u 50. minuti dobio drugi žuti karton. Pet minuta potom iz igre je izašao nedovoljno oporavljeni Rooney, a Bayern je zagospodario terenom.

Inicijativa Bayerna donijela je rezultat u 74. minuti kada je Franck Ribery iz kornera pronašao Arjena Robbena na vrhu kaznenog prostora, a Nizozemac je izvrsnim volejem pogodio sam donji desni kut i smanjio na 3-2, te osigurao Bayernu prolazak u polufinale zbog više postignutih pogodaka u gostima.

Do kraja utakmice Manchester United nije uspio čak niti stvoriti priliku iz koje bi postigao pogodak koji bi ga odveo u polufinale.

U polufinalu će Bayern igrati protiv Lyona koji je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala u gostima poražen od Bordeauxa 0-1, no i to mu je bilo dovoljno za prolaz u polufinale jer je u prvoj utakmici slavio sa 3-1.

Strijelac za Bordeaux bio je Marouane Chamakh (45). (hina/metro-portal)

(hina/metro-portal)

07.04.2010. 22:45:11
Novi komentar
nužno
nužno