« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Kraj drame

Okončana talačka kriza, napadač se predao

Večeras oko 20,30 sati završila je talačka kriza u Ribič Bregu pokraj Ivanca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix )
Više o

talačka kriza

,

Davorin Zver

,

Ribič Breg

Dragovoljnom predajom napadača koji je popodne pri pokušaju ovrhe bacio eksplozivne naprave i ozlijedio četiri osobe završila talačka drama.

On se potom zatvorio u kuću i zatočio članove obitelj. Policija je osumnjičenika uhitila bez uporabe prisile te privela u ivanečku Policijsku postaju na daljnju kriminalističku istragu. Članove obitelji koji su se nalazili u kući zbrinuli su policijski službenici, a po potrebi uključit će se i ostale službe, rekla je glasnogovornica varaždinskog PU-a Marina Kolarić.

Napadač je bacio eksplozivne naprave na policijske službenike, sudskog ovršitelja, veterinara i bravara koji su došli na ovrhu pokretnina. Među četiri ozlijeđene osobe su i policijski službenici.

Oni su ranjeni danas oko 14 sati kad su pokušali obaviti ovrhu pasa, kazala je Kolarić. Neslužbeno se doznaje da su dvije osobe lakše, a dvije teže ozlijeđene, ta da su svi su izvan životne opasnosti.

U pregovore su popodne bili uključeni i pripadnici Specijalne policije iz Zagreba.

Iako nije službeno potvrđeno, Kolarić je rekla kako je napadač najvjerojatnije umirovljeni liječnik opće prakse Davorin Zver, uzgajivač pasa i predsjednik ivanečkoga Kinološkoga društva. Više pojedinosti znat će se nakon istrage. (Hina/Metro-portal)

 

23.10.2009. 21:35:44
Novi komentar
nužno
nužno